8. septembra 2016 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Už tento víkend môžete spoznať tajomstvá vegánskej kuchyne

Ôsmy ročník Vegánskych hodov v Bratislave prinesie to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne bez živočíšnych výrobkov a návštevníkom a návštevníčkam odhalí, ako vlastne vyzerá jedálniček vegánov a vegánok.

BRATISLAVA 8. septembra – Vegánske hody predvedú ponuku slovenských reštaurácií, špecializovaných obchodov, ale aj kuchárskych talentov či mimovládnych organizácií. Spolu sa tak na podujatí predstavia takmer štyri desiatky vegánskych kuchýň so špecialitami z rôznych kútov sveta ako aj s tradičnými slovenskými pokrmami vo vegánskom prevedení.

„Spoznáte tak napríklad vegánsku kačku s lokšami či parené buchty, v kuchárskych show zasa zistíte, ako si pripraviť segedínsky guláš či skvelý burger a na záver si môžete pochutnať na indických špecialitách od šéfkuchára priamo z Indie či na domácich donutoch. A to všetko len z rastlinných ingrediencií.“ dodáva za organizujúce združenie Vegánske
hody Martin Smrek.

Vegánske hody však nebudú len o jedle a na svoje si prídu aj zvedavci, ktorých zaujíma zdravotná stránka vegánskeho stravovania, kozmetika netestovaná na zvieratách či boj proti kožušinovému chovu zvierat, lovu veľrýb a cirkusom. Chýbať nebude ani téma klimatických zmien a životného prostredia, ktorá bude viditeľná aj mimo hlavného programu podujatia. „Všetok riad na podujatí
bude kompostovateľný, poháre umývateľné a veľkú časť zásobovania bude zabezpečovať miesto áut cyklokuriér“, dopĺňa Martin Smrek.

Vegánske hody začnú zľahka v sobotu o 10:00 na Námestí SNP a naplno sa rozbehnú o 18:00 otvorením brán Starej tržnice a pokračovať budú až do nedele večera. Vstup na podujatie je voľný, takže na svoje si prídu rovnako vegáni a vegánky, ako aj zvedavci, ktorí si stále ešte nevedia predstaviť, čo to vlastne vegáni a vegánky jedia.

Akreditácie

Žiadosti o akreditácie je posledné posielať na adresu media@veganskehody.sk a musia obsahovať meno, vysielajúcu inštitúciu a kontaktné údaje. Na mieste pri registrácii od nás akreditovaní novinári/ky obdržia identifikačnú pásku, ktorá oprávňuje na ochutnávkové porcie v jednotlivých stánkoch s ponukou jedla. Akreditovať sa je potrebné pred začiatkom podujatia. Registrácie akreditovaných novinárov/ok na mieste začnú v sobotu od 18:00 a v nedeľu od 10:00.

bx

Pri liečbe onkologických ochorení je výživa jedným z kľúčových faktorov André Rieu – Live v Bratislave 2022

Z kategórie Ostatné