15. júna 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Svetový deň darcov krvi: Kaufland ďakuje zamestnancom

BRATISLAVA 15. júna – Dovedna 104 dobrovoľníkov, z ktorých až 74 bolo zamestnancov spoločnosti Kaufland. Tak by sa dala zhrnúť účasť na jarnej vlne darovania krvi, ktorú pre svojich zamestnancov pripravila v spolupráci so Slovenským červeným krížom spoločnosť Kaufland a ktorá vyvrcholila mobilným odberom krvi otvoreným aj pre širokú verejnosť s názvom Jarná divadelná kvapka krvi s Kauflandom. Najdôležitejším číslom je ale 37 litrov nezištne darovanej krvi, ktorá pomôže zachrániť životy a zdravie tým, ktorí ju potrebujú.

Keďže 14. júna je deň, kedy si pripomíname Svetový deň darcov krvi a hlavnou myšlienkou tohto ročníka je poďakovanie sa darcom krvi za ich neoceniteľný dar neznámemu človeku v núdzi, aj Kaufland by sa chcel pripojiť a verejne poďakovať všetkým svojim zamestnancom – darcom krvi.

„Sme nesmierne hrdí na každého jedného nášho zamestnanca, ktorý sa zúčastnil odberu krvi, či už v tomto roku alebo vlani. Špeciálne poďakovanie patrí všetkým prvodarcom. Zároveň sa však chcem poďakovať aj tým, ktorí prišli, no napokon darovať krv nemohli z rôznych zdravotných alebo iných dôvodov,“ zdôraznil generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovenská republika Paul Pauls.

Jarná vlna odberov krvi tento rok zavítala do šiestich slovenských miest: Levíc, Žiliny, Žiaru nad Hronom, Popradu, Košíc a Prešova, kde práve v Divadle J. Záborského vyvrcholila séria odberov mobilným odberom otvoreným aj pre širokú verejnosť. „Po prvý raz som daroval krv na podnet kolegu, pre konkrétneho onkologicky chorého chlapčeka. Nie som síce úplne pravidelným darcom, dnes som však daroval krv už po siedmy raz. Robím to najmä preto, že takto môžem nezištne pomôcť iným, ale aj pre mňa osobne je to veľmi pozitívny zážitok,“ vysvetľoval v Prešove svoje dôvody darcovstva krvi Ľuboslav Budai, oblastný riaditeľ spoločnosti Kaufland pre východné Slovensko. „Z môjho prvého darovania som veľmi nadšená. Krv som chcela darovať už veľmi dlho a hoci som potrebovala trošku nakopnúť, teší ma predstava, že moja krv niekomu pomôže pri závažnom ochorení či dokonca zachráni život,“ povedala zamestnankyňa Beáta Sedliaková, ktorá pracuje v Kauflande v Žiari nad Hronom.

Celkovo sa odberov zúčastnili zamestnanci z 20 prevádzok, pričom najviac darcov krvi, až 21 bolo v Prešove. Odbery krvi však ani zďaleka nekončia a budú pokračovať aj na jeseň ďalšou vlnou odberov. „Teší nás, že táto naša iniciatíva sa stretla u našich zamestnancov s pozitívnym ohlasom, preto v nej radi pokračujeme,“ dodal hovorca spoločnosti Kaufland Martin Gärtner.

Spoločnosť Kaufland
Spoločnosť Kaufland patrí k lídrom medzi obchodnými reťazcami a v súčasnosti prevádzkuje viac ako 1 150 samoobslužných obchodných domov v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku. Obchodné domy Kaufland ponúkajú veľa rôznych značkových produktov, atraktívne privátne značky a širokú škálu regionálnych produktov.

Viac informácií na: www.kaufland.sk

bx

Pri príležitosti Svetového dňa vody otestujeme vašu vodu zo studní bezplatne Jarná susedská brigáda ako kedysi

Z kategórie Ostatné