9. septembra 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Spoločnosť IPESOFT smeruje do Srbska

BRATISLAVA 9. septembra – Dňa 26. 8. 2014 bola uzavretá medzinárodná zmluva medzi slovenskou spoločnosťou IPESOFT a srbskou spoločnosťou Elektroprivreda Srbije, ktorej predmetom je dodanie informačného systému na podporu predaja elektrickej energie pre najväčšieho producenta a dodávateľa elektrickej energie v Srbskej republike.

Spoločnosť IPESOFT je popredným dodávateľom komplexných IT riešení pre energetiku, dopravu a priemyselné podniky. Spoločnosť patrí k priekopníkom v oblasti vývoja informačných systémov reálneho času. Od svojho vzniku v roku 1993 sa venuje návrhu a tvorbe technológií, ktoré umožňujú efektívnu implementáciu progresívnych IT riešení, použiteľných v rôznych aplikačných oblastiach.

Spoločnosť Elektroprivreda Srbije prevádzkuje elektrárne s celkovým inštalovaným výkonom 8 359 MW a je najväčším producentom hnedého uhlia v krajine. Prostredníctvom elektrických rozvodných sietí dodáva elektrickú energiu na území Srbskej republiky vyše 3,5 mil. zákazníkom.

Spoločnosť IPESOFT momentálne začína s prácami spojenými s implementáciou vlastného technologického riešenia v spoločnosti Elektroprivreda Srbije v rámci konzorcia so spoločnosťou Atos Srbija a výskumným ústavom Institut „Mihajlo Pupin“.

Počas letných mesiacov sa našej spoločnosti podarilo dať do prevádzky v Kazachstane informačný systém pre Kazašské železnice. Spolu s aktivitami v Srbsku sa spoločnosti darí plniť strategický plán rastu a prieniku na zahraničné trhy.

ax

4 tipy: bezpečnosť v televízore s pripojením na internet Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Z kategórie Podnikové info