26. novembra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

SOŠ elektrotechnická v Žiline získala vybavenie od EEM

BRATISLAVA 26. novembra – Spoločnosť Elektroenergetické montáže, a. s. (EEM), dcérska spoločnosť Stredoslovenskej energetiky, a. s. (SSE), podporila rozvojový projekt Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline a dovybavila odbornú učebňu – Sieťový polygón, čím sa posilní úroveň praktického vzdelávania budúcich

Vďaka daru od EEM, ktorý bol slávnostne odovzdaný 25. novembra 2013, môže Stredná odborná škola elektrotechnická v Žiline (SOŠE) doplniť a skvalitniť vybavenosť odbornej učebne, tzv. Sieťového polygónu. Tento bude slúžiť aj pre edukáciu so zameraním na „práce pod napätím,“ priestory sa zmultifunkčnia a študovňa bude doplnená o najnovšie odborné publikácie, výukové materiály a didaktickú techniku. V špecializovanej učebni je možné simulovať a vykonávať montáž vzdušného a káblového vedenia sietí, vykonávať montáž domových prípojok, káblových spojok a vykonávať revízie siete. Do učebne pribudnú moderné ochranné prostriedky, postroje pre práce vo výške, rukavice, ochranné prilby, montážna plošina a špeciálne náradie určené pre práce pod napätím.

„Sme škola s orientáciou na oblasť silnoprúdovej elektrotechniky. Dobré výsledky školy, historické poslanie a moderná vybavenosť ju predurčujú na vznik Centra odborného vzdelávania pre elektrotechniku v rámci Žilinského samosprávneho kraja. K tomuto prispela aj spoločnosť EEM,“ uviedol Štefan Domanický, riaditeľ SOŠE.

„EEM, ako spoločnosť, ktorá pôsobí v energetickom sektore, sa s radosťou zhostila tejto aktivity. Tešíme sa, že sme mohli podporiť práve Strednú odbornú školu elektrotechnickú v Žiline, z ktorej prichádzajú aj noví pracovníci, elektrikári, do našej spoločnosti,“ dodal Jozef Kuruc, generálny riaditeľ EEM.

EEM, dcérska spoločnosť SSE, ako jeden z najväčších hospodárskych subjektov v regióne, účinne pôsobí aj v oblastiach, ktoré majú vplyv na jeho rozvoj a život. Pomocou sponzoringových, či dobrovoľníckych, darovacích a charitatívnych aktivít sa snaží obsiahnuť viacero oblastí a pomáhať tak deťom hrať sa a športovo sa vyžiť, mladým ľuďom a študentom sa vzdelávať a rozvíjať svoje schopnosti. Týmto napĺňa svoju stratégiu zodpovedného partnera pri podpore obyvateľov v regióne svojej pôsobnosti.

ax

H3KNISA na stredných školách cez influencerov motivuje študentov, aby nefajčili Stredná odborná škola technická vo Vrábľoch je líder

Z kategórie Ostatné