14. novembra 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Sezóna vianočných trhov vo Viedni začína

BRATISLAVA 14. novembra – Prvé vianočné trhy začínajú vo Viedni už v polovici novembra. Rakúska metropola prináša tento rok viac ako dve desiatky adventných trhov ako aj nespočetné množstvo malých vianočných trhov, charitatívne stánky a iné outdoorové vianočné akcie. Popri klasike ako varené víno, punč a rôznych pochúťkach ponúknu aj najrôznejšie vianočné dekorácie, darčeky, hračky či umelecko-remeselné výrobky.

Najväčším a asi najznámejším je viedenský Christkindlmarkt na Radničnom námestí, ktorý slávnostne otvoria v sobotu, 15. novembra. Na návštevu láka rozmanitou ponukou v 148 stánkoch, tvorivými dielňami pre deti, nebeskou poštou, adventne vysvietenou alejou, živou postavičkou Jezuliatka, koncertmi adventných zborov z celého sveta a ďalším pestrým programom.

Adventnú tradíciu v podobe výrobkov umeleckých remesiel a adventnej hudby prinesú Staroviedenské vianočné trhy na Freyungu a adventné trhy Am Hof. Už po druhý raz sa pred známym dómom Stephansdom uskutočnia vianočné trhy, ktoré lákajú umeleckým remeslom. Umelecké výrobky, ale aj ohňové šou, koncerty a program pre deti nájdete aj na vianočných trhoch pred kostolom Karlskirche. Adventné trhy na Spittelbergu sú známe romantikou v úzkych uličkách, na imperiálnu scenériu lákajú zas tzv. vianočné dedinky v Belvederi a na námestí Márie Terézie. Mladí ľudia a študenti sa zvyknú stretávať v univerzitnom areáli bývalej nemocnice Altes AKH.

Veľkolepo pôsobia aj adventné trhy pred zámkom Schönbrunn. Pred barokovou kulisou bude na 80 vystavovateľov s ponukou ručne vyrobených vianočných ozdôb, jasličiek a rozmanitých darčekov z prírodných materiálov. Bohatý sprievodný program zahŕňa aj vianočné tvorivé dielne pre malých návštevníkov a dospelých zas poteší neodmysliteľný punč a kulinárske dobroty.

Tipy na dizajnérske vianočné darčeky nájdete v dizajncentre Stilwerk a curling, alternatívnu hudbu i zábavu na rozsiahlom nádvorí muzeálnej štvrte pod názvom Zima v MuseumsQuartiere. A pokiaľ ste vyznávačom prírody prináša Viedeň adventné trhy v zelenej kulise: špeciality a punč na zámku Wilhelminenberg s panoramatickým výhľadom na metropolu, romantické trhy vo viedenskom parku Türkenschanzpark či v mestských záhradách Hirschstetten s ponukou bio špecialít a výkladom o vianočných tradíciách v regiónoch Álp v Rakúsku i jeho okolí.

Ďalšie podrobnosti o viedenských vianočných trhoch na http://bit.ly/1pQZ5Ck.

ax

Sezóna motoriek a skútrov je tu. Vodiči čelia vyššiemu riziku fatálnych nehôd Dovolenková sezóna sa blíži! Ako vyrysovať telo do plaviek?

Z kategórie Ostatné