29. januára 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Šesťdesiat rodín v šachu kvôli byrokracii

BRATISLAVA 29. januára – Petržalská novostavba DOMINO je pozastavená už takmer rok. Na verdikt úradníkov čakajú ako developer a investor Subcentro, s.r.o., tak aj 60 bezradných rodín, ktoré už majú zaplatené zálohy. Administratívne prieťahy držia zainteresovaných v šachu.

Šesťdesiat klientov, zväčša mladé páry, musí na svoje vytúžené bývanie stále čakať. Zložili niekoľkotisícové zálohy vo výške 10 percent kúpnej ceny s predpokladaným nasťahovaním sa už koncom roka 2014. Prebehlo niekoľko konaní a odvolaní v prospech samotného projektu, no stavba zostáva rozostavaná. Klienti sa oprávnene pýtajú prečo. „S budúcimi majiteľmi bytov a financujúcou bankou o vzniknutej situácii otvorene komunikujeme. Projektu DOMINO a nám ako investorovi dôverujú, všetci naďalej zostávajú našimi klientmi a veria v skoré dokončenie projektu,“ hovorí konateľ spoločnosti Subcentro, s.r.o. Ing. Arch. Juraj Duška a pokračuje.

Mestská časť Petržalka projektu dala zelenú, no proti rozhodnutiu bolo podané odvolanie. Napriek zákonnej 30-dňovej lehote zainteresovaní na rozhodnutie Okresného úradu Bratislava, Odbor výstavby a bytovej politiky čakajú od októbra 2014. „Samotné zastavenie stavby sa nám javí, ako účelové, stavali sme presne podľa právoplatného stavebného povolenia, teda podľa dokumentácie riadne overenej v stavebnom konaní. Budeme naďalej zastávať záujmy všetkých našich klientov v súlade s platnou legislatívou. Projekt DOMINO sme získali už hotový s platnými povoleniami a vstupovali sme doň s najlepšími úmyslami po viacerých ubezpečeniach, právnych a technicko-stavebných analýzach. S príslušnými úradmi transparentne komunikujeme, vysvetľujeme a žiadame o rozhodnutie. Taktiež sme ústretoví k ďalšiemu zlepšeniu verejného priestoru v blízkosti projektu DOMINO. Takýto postup a dlhotrvajúce rozhodovacie vákuum naštrbuje dôveryhodnosť nielen našej spoločnosti, ale môže byť precedensom aj pre iné brati
slavské novostavby. Deformuje právne a podnikateľské prostredie. Zrealizované rezidenčné projekty v Bratislave, v ktorých sme angažovaní, ako Vila Šípka, Dom Richtár, Strom alebo Septimo uspokojili už desiatky klientov. Sme pripravení v čo najkratšom čase po kladnom rozhodnutí dokončiť aj projekt DOMINO a odovzdať do užívania,“ ubezpečuje Ing. arch. Duška.

ax

Nezmeškajte hviezdne obsadenie dvoch operných titulov La traviata a Rusalka Woody Allen píše o sebe. Zábavne a pútavo

Z kategórie Ostatné