25. júla 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

ProRate pomohla pri expanzii NAY v stredoeurópskom regióne

BRATISLAVA 25. júla – Protimonopolný úrad SR potvrdil prevzatie slovenských prevádzok Electro World spoločnosťou NAY a.s., ktorá je u nás lídrom v predaji spotrebnej elektroniky. Súhlas českého protimonopolného úradu ohľadom prevzatia tamojších predajní má NAY už dlhšie. Transakčným poradcom pri obchode medzi NAY a Dixons Retail bola spoločnosť ProRate.

ProRate radí NAY už desať rokov a o ich poradenstvo sa mohli oprieť aj pri tejto transakcii. „Uzavretie obchodu je dobrý základ pre expanziu NAY a.s., v zmysle ich cieľa, ktorým je rast v stredoeurópskom regióne,” povedal Marcel Imrišek, riaditeľ ProRate.

Electro World, je popredným predajcom elektroniky v regióne, ktorý prevádzkuje v Českej republike a na Slovensku 24 vlastných predajní, 2 franšízové predajne a 2 internetové obchody. V poslednom finančnom roku končiacom v apríli 2014 dosiahol Electro World tržby z predaja tovaru 155 miliónov EUR.

Spoločnosť NAY pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov a to v pozícii najväčšieho maloobchodného predajcu spotrebnej elektroniky. V súčasnosti prevádzkuje 31 predajní v 25 mestách na Slovensku a zamestnáva viac ako 800 zamestnancov. Jej vernostný klub NAY EXTRA CLUB má viac ako 750 000 členov. Aktuálne buduje spoločnosť moderný multi-kanálový prístup k predaju cez svoj internetový obchod www.nay.sk a nové predajne s menším formátom. Za uplynulý rok dosiahla spoločnosť obrat 150 miliónov EUR. S viac ako 15% trhovým podielom je NAY lídrom na slovenskom trhu so spotrebnou elektronikou.

Skupina NAY bude mať po akvizícii 57 predajní na území Českej republiky a Slovenska. S ročným obratom približne 300 miliónov EUR sa stane jasným lídrom v rámci kamenných predajcov elektroniky. V Českej republike bude skupina naďalej pôsobiť pod značkou Electro

O spoločnosti

ProRate je nezávislá poradenská spoločnosť v oblasti investičného bankovníctva, transakčného poradenstva a podnikových financií, zameraná na segment stredne veľkých spoločností na Slovensku a v Strednej Európe. Poskytuje profesionálne a efektívne riešenia pre spoločnosti a ich vlastníkov v oblasti predaja a akvizícií spoločností. Má za sebou desiatky úspešných akvizícií prevažne v segmente maloobchodu, energetike a sieťových odvetviach, nehnuteľnostiach, strojárstve a zdravotníctve.

ax

Nadácia Tesco venuje 440-tisíc eur na podporu projektov pre komunity a planétu Telemedicína pomohla počas sviatkov tisícom pacientov

Z kategórie Podnikové info