13. júna 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Objavte záhady vedy a techniky hravou formou

BRATISLAVA 13. júna – Chcete vidieť nekonečný zrkadlový tunel? Zaujíma vás, ako krúžia planéty po orbite? Máte chuť vyskúšať si Newtonove zákony v praxi? Do Bratislavy prichádza výstava, ktorá dokazuje, že veda a technika nemusia byť len svetom plným vzorcov a náročných teórií. 36 exponátov, ktoré hravou formou vtiahnu do prírodných zákonov všetkých bez ohľadu na vek – to je PHÄNOMENTA, interaktívna výstava, ktorá prichádza toto leto prvýkrát aj na Slovensko.

Pod heslom „žasnime – skúmajme – pochopme“ si môžete v dňoch 18. júna – 7. júla 2013 vyskúšať na vlastnej koži zákonitosti prírody. Príďte experimentovať, otestujte si vlastné schopnosti, hravou formou získajte nové skúsenosti a pochopte význam citátu: „Čo počujem, to zabudnem. Čo vidím, to si pamätám. Čo si vyskúšam, tomu rozumiem!“

Výstava sa koná v spolupráci s Prírodovedeckou fakultou Univerzity Komenského a v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta Bratislavy – Mestského parlamentu mladých.

„Dnešnú vedu nemožno robiť len hlavou, ale aj srdcom. Výstava je vynikajúcou možnosťou pre mladých nádejných bádateľov, ako si vytvoriť vzťah k prírodným vedám. Príďte a nechajte sa chytiť za srdce!“, povedal k výstave Doc. Ivan Valent z Katedry fyzikálnej a teoretickej chémie, Prírodovedeckej fakulty UK.

Daniel Furka, študent z Katedry biochémie Prif UK dopĺňa: „Cieľom učenia nie je mať v hlave veľké množstvo informácii, ale mať v hlave tie informácie, ktorým rozumiem.“

Výstavu PHÄNOMENTA nájdete počas troch týždňov od 18. júna 2013 v obchodnom centre Central na Metodovej ulici v Bratislave.

V prípade záujmu ponúkame pri včasnej registrácii väčším skupinám účastníkov bezplatný sprievod celou výstavou. Nadšení študenti bratislavských univerzít Vám radi zaujímavou formou priblížia jednotlivé exponáty.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Motivujte svoje deti k budúcnosti v agrotechnike na Strednej odbornej škole agrotechnickej v Topoľčanoch Čarovný les a mágia v tretej knihe série Dievča menom Willow

Z kategórie Ostatné