Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
86609_3 2.jpg
19. decembra 2017 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Netradičné kaprie špeciality na štedrovečernú hostinu!

BRATISLAVA 19. decembra 2017 – Tesco prináša inšpirácie na netradičnú štedrovečernú večeru v podobe kaprích receptov.

Kapor so zemiakovým šalátom je klasika, ale prečo to neskúsiť trochu inak? Skúste tento rok na štedrovečernú hostinu pripraviť pečeného kapra s mandľovými lupienkami alebo napríklad kaprie podkovy v parmezánovom cestíčku s cibuľovou omáčkou. Všetky potrebné suroviny nájdete pod jednou strechou v obchodoch Tesco. Alebo, keď už budete mať pripravenú rybu, ostatné vám  môže domov priviesť domov aj naša donášková služba Tesco Online nákupy.

Krémový rybí vývar s krupicovo-bylinkovými haluškami

Suroviny:

400 g kapra (stačia odrezky mäsa)
1 cibuľa
50 g masla
1/2 zeleru
1 petržlen
1 mrkva
2 zemiaky typu B
500 ml zeleninového vývaru
2 guličky nového korenia
250 ml smotany 33 %
štipka petržlenovej vňate

Rybie odrezky dajte do hrnca. Pridajte cibuľu, ktorú aj so šupkou rozkrojte na polovice. Zalejte vodou, aby mäso bolo ponorené (zhruba 1 liter) a varte asi 15 minút. Vývar sceďte, cibuľu odstráňte, mäso si nechajte bokom do polievky. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Zalejte rybím i zeleninovým vývarom, pridajte nové korenie, osoľte a okoreňte. Varte do zmäknutia zeleniny a zemiakov, asi 5 minút. Polievku rozmixujte v krém. Pridajte do nej smotanu a kúsky ryby. Počas varenia polievky pripravte halušky: Maslo vymiešajte s vajcom. Postupne pridávajte mlieko a krupicu, dosoľte a nakoniec rozmiešajte nasekané bylinky. Nechajte chvíľu odležať. Halušky tvarujte lyžicou a vkladajte ich do variacej polievky. Varte ešte 8 minút. Nakoniec polievku ozdobte petržlenovou vňaťou.

Pečený kapor sypaný mandľovými lupienkami

Suroviny:

800 g filiet z kapra
1 citrón
1/2 lyž. rasce
50 g masla
30 g mandľových lupienkov
soľ
olej
Rúru si predhrejte na 180 ° C. Kaprie filety osoľte, posypte rascou a z oboch strán pokvapkajte citrónom. Pekáč vymažte maslom a vložte do neho filety. Tie pečte v rúre 30 minút. Päť minút pred dokončením, posypte kapra mandľovými lupienkami.
TIP: Namiesto mandlí môžete použiť aj cesnakové plátky či kúsky cibule.

Kaprie podkovy v parmezánovom cestíčku s cibuľovou omáčkou

Suroviny:

4 kaprie podkovy
100 g strúhaného parmezánu
1 hrnček polotučného mlieka
1 hrnček polohrubej múky
1 vajce
5 cibúľ
200 ml smotany
500 ml hovädzieho vývaru
olej
soľ

Parmezán premiešajte s mliekom, múkou, vajcom a soľou. Vymiešajte cestíčko, v ktorom obaľte kaprie podkovy. Smažte na oleji dozlatista. Cibuľu nechajte zmäknúť na troške oleja. Prilejte vývar a povarte 15 minút. Nakoniec pridajte smotanu, chvíľku prevarte a odstavte z plameňa. Cibuľovú omáčku rozmixujte tyčovým mixérom. Podávajte s kaprom.
TIP: Ušetrite si prácu s vývarom a použite rýchlejší variant v podobe bujónu. Stačí ho zaliať horúcou vodou!

Tradičné kaprie hranolky

Suroviny:

900 g kaprích filiet
2,5 dcl bieleho vína
3 lyžice oleja
1 balenie korenenej zmesi na ryby
5 strúčikov cesnaku
100 g múky
100 g strúhanky
korenie
olej

Filety si nakrájame na 1,5 cm široké rezance. Tie marinujeme cez noc v zmesi z bieleho vína, oleja, korenia a cesnaku. Druhý deň ich obalíme v múke a strúhanke a vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji.
Tip: K hranolkám podávajte kôprovú majonézu s citrónom.

Odporúčané články

Program Slovenskej národnej galérie – Október 2018 Biela noc v Košiciach

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies