20. septembra 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Najlepší mladí vedci z celého sveta sa stretnú v Bratislave

BRATISLAVA 20. septembra – Do Bratislavy zamieria najlepšie hlavy zo stredných škôl nielen z Európskej únie, ale takmer z celého sveta. U nás vrcholia prípravy na prestížnu medzinárodnú súťaž pre mladých bádateľov do 20 rokov – The European Union Contest for Young Scientists – EUCYS 2012. Hostiteľskou krajinou tohtoročného medzinárodného finále súťaže bude totiž Slovensko.

Súťaž každoročne vyhlasuje Direktoriát Európskej komisie pre výskum a inovácie, ktorý rozhodol, že tohtoročný, už 24. ročník EUCYS sa bude konať v Bratislave od 21. do 26. 9. 2012. Do nášho hlavného mesta zavíta približne 130 mladých ľudí z 36 štátov sveta. Úlohou súťažiacich bolo rozvinúť vlastnú myšlienku z matematiky, fyziky, informatiky, chémie, biológie, ekológiea spoločenských vied do žiackeho bádateľského projektu. Mottom tohtoročnej súťaže je objavovanie, skúmanie a inovovanie.

EUCYS sa uskutočnil po prvýkrát v Bruseli v roku 1989. V úlohe hostiteľov európskeho finále sa už vystriedali mestá ako Helsinki, Lisabon, Kodaň, Zürich, Štokholm či Paríž. Slovensko sa do súťaže zapojilo v roku 1999. Cieľom EUCYS je zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a techniku a podporiť ich v bádaní a voľbe budúceho povolania v oblasti výskumu a vývoja.

Národným koordinátorom a organizátorom tohtoročnej súťaže na Slovensku je občianske združenie Mladí vedci Slovenska v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti. Celé podujatie je určené aj pre verejnosť.Pozývame všetkých záujemcov, najmä však žiakov stredných škôl, aby prišli v dňoch od 22. do 25. septembra do priestorov Incheby Expo v Bratislave a povzbudili tak svojou prítomnosťou nielen našich žiakov, ale aj ostatných súťažiacich v ich prezentáciách.

Bližšie informácie o spomínanom podujatí sú na ww.eucys2012.eu.

ax

Vokálny highlight roka. ‚Songs We Know‘ v Bratislave Rekordné predaje AURES Holdings v prvom štvrťroku posilnila generatívna AI v kontaktnom centre

Z kategórie Ostatné