Dobra forma.jpg
Foto: www.bux.sk
24. septembra 2018 PR správyKultúraKnihy od PRservis.skSITA Diskusia()

Motivačná novinka Dobrá forma

BRATISLAVA 24. septembra 2018 – Novinka Dobrá forma je príbehom Lucasa, ktorý sa rozhodol, že sa dostane do najlepšej formy svojho života. Veríte, že potenciál ľudského tela a mysle je skoro neobmedzený? A že na konci svojho života možno budete ľutovať, že ste tento potenciál naplno nevyužili?

Zdravotný stav prinútil Lucasa zastaviť sa a rozmýšľať. Rozhodol sa, že absolvuje tréningový kemp, a ten mu zmenil život. Stretol Coacha, ktorý trénoval jeho telo aj myseľ. Lucas absolvoval šamanské rituály a začal si klásť otázky mystéria. Vďaka novej ceste sa stal zdravým a vyrovnaným človekom.

V knihe Dobrá forma nájdete nielen tréningový plán. Ponúkne vám aj správny jedálny lístok a naučí vás kontemplovať o svete bez predsudkov. Vytvoriť si vlastnú formu. Tento príbeh vám môže ukázať cestu k porozumeniu siedmych princípov života človeka.
Vezmite si také auto. Staráte sa oň, máte ho poistené, niektorí aj dvakrát. Chodíte s ním na prehliadky, do servisu, dopĺňate olej, nechávate preveriť brzdy, podvozok…venujete toľko pozornosti aj sami sebe? Povedzte si to úprimne.
Staráte sa takto aj o svoje telo? Veď to nás vozí celý život…
Aj o tom je motivačná kniha Dobrá forma.

Autor Roman Chrappa je bývalý profesionálny futbalista, mládežnícky reprezentant. V súčasnosti je vášnivý cestovateľ, filmový producent, režisér, scenárista a kreatívec. Podniká v umení, športe a technológiách.
Rozbehol niekoľko startupov. V roku 2014 sa stal finalistom súťaže Podnikateľský nápad roka. Bol spoluzakladateľom občianskeho združenia Spolutvorcovia, ktoré sa venuje aktivitám na zlepšenie života spoločnosti a prírody.

Začítajte sa do novinky Dobrá forma:

„Organizmus je schopný samočistiaceho procesu, ale občas mu treba pomôcť. Poznáš škvŕkanie v žalúdku? To je jeden z procesov, keď sa telo zbavuje posledných strávených kúskov jedla a posúva ich do tenkého čreva. Je to signál, že je znovu pripravené na nové sústo. Čas, ktorý uplynie, kým tento proces nastane, závisí od toho, čo sme naposledy jedli. Ak si dáme veľký hovädzí steak a zajeme ho mastnými koláčmi, potrvá skoro šesť hodín, kým sa s tým žalúdok popasuje. A teraz si predstav, že si ho mal o dvanástej v práci. Všetka energia sa presunie do tráviaceho procesu. Ako chceme byť výkonní?

A to nehovorím o olovrante, ktorý to ešte spomalí, pokiaľ to nie je iba ovocie, či zelenina. Chcem tým povedať, že takto nikdy nemôže začať čistiaci proces v žalúdku. Našťastie máme spánok a vtedy si žalúdok aspoň trochu oddýchne. Ak jeme aj pred spaním, doslova sa otrávime. Posledná možnosť je vyvrátenie potravy, čo je v podstate taktiež jeden z očistných procesov. Netreba sa toho báť, skôr treba zastať a porozmýšľať, čo som urobil zle, prečo telo takto reaguje.

Vieš, nechcem ťa naraz zaťažiť veľkým množstvom informácií. Nebudem ťa zahŕňať veľkými štúdiami, novými trendmi, to by ťa mohlo len zmiasť. Možno ti poviem vždy len náznak, aby si sa zorientoval. Dôkladnejšie informácie si vždy môžeš nájsť. Encyklopedická vzdelanosť dnes nie je cenná komodita. Vo veku informácií máme prístup ku všetkému. Budeme si skôr klásť jednoduché otázky a hľadať na ne odpovede. Odpoveď však nebude univerzálna, bude plne subjektívna.

Všetko, čo poviem, sa dá dokázať len skúsenostným poznaním. Na začiatku preskúmaš logiku tvrdenia, podrobíš ho kritickému mysleniu, zanalyzuješ všetky súvahy, zameriaš sa na detaily, ale takisto aj na dlhodobé procesy. Potom, ak prejde teória tvojím sitom skúmania a poznatkov, podrobíš ju testu. Položíš ju na Petriho misku a prebádaš ju na vlastnej koži. Väčšina princípov sa dá otestovať veľmi rýchlo, niekedy to trvá týždeň, niekedy mesiac, niekedy rok… Ale nestojí to za to?

Vieme premrhať dvadsať rokov  nášho života v práci, ktorú nemáme radi, ale nedokážeme vydržať dodržiavať zopár pravidiel, ktoré nám môžu pomôcť zlepšiť život? Nie je práve toto tragédia súčasnosti? Tá ľahkovážnosť, lenivosť, absencia vôle a disciplíny, to všetko nás odpútava od nás. Nechceme vedieť, kým môžeme naozaj byť a čoho všetkého sme schopní? Myslím si, že mi rozumieš. Tento kemp, ktorý so mnou zažiješ, bude rýchlokurzom. Po jeho skončení budeš pokračovať ďalej, ale systém tréningu si už sám modifikuješ pre svoje potreby a pre svoje telo. Poznáš urýchľovač častíc? My sme práve v ňom a skúsime rozkmitať tvoje bunky tak, aby boli schopné dramatickej zmeny. Kvantový svet nám to umožňuje. Nie je to vzrušujúce? Takže začíname s čistením.“

Lucas stál a usmieval sa. No zatiaľ ani len netušil, čo všetko ho čaká.

Milan Buno, literárny publicista

Čarovný les a mágia v tretej knihe série Dievča menom Willow Zvodca. Nový pikantný príbeh od Vi Keelandovej

Témy

Z kategórie Knihy