22. mája 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Kríž navrhol, aby Bratislava vyjadrila sústrasť obetiam na Ukrajine

BRATISLAVA 22. mája – Nezávislý poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva, Oliver Kríž, dnes na rokovaní zastupiteľstva predložil uznesenie, v ktorom mestskí poslanci vyjadrujú sústrasť obetiam násilností a bojov na Ukrajine a zároveň podporujú územnú celistvosť a suverenitu východného suseda SR.

Viedla ho k tomu snaha rozptýliť prípadnú mylnú interpretáciu rozhodnutia magistrátu neumožniť občianskemu združeniu Jablko umiestniť na Námestí slobody symbolický cintorín, ako prejav neúcty, alebo nezáujmu o obete konfliktu.

Prijatie uznesenia má podľa Kríža významný symbolický a morálny význam, keďže Bratislava je Hlavným mestom Slovenskej republiky.

Uznesenie
Mestské zastupiteľstvo Hlavného mesta SR Bratislavy vyjadruje sústrasť a solidaritu so všetkými obeťami násilností na Ukrajine. Mestské zastupiteľstvo ďalej podporuje územnú celistvosť Ukrajiny, jej suverenitu a slobodnú vôľu jej občanov, pričom len občania Ukrajiny by mali mať právo sa rozhodnúť v akom integračnom a civilizačnom zoskupení sa má nachádzať ich krajina.

bx

Jungheinrich rok 2023 v číslach Križiak. Famózny historický príbeh o križiackej výprave

Z kategórie Ostatné