14. decembra 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Kreativitu do spoločnosti Ryba Košice prinesú dvaja rezidenti

BRATISLAVA 14. decembra – Do výzvy na kreatívnu rezidenciu, ktorú vyhlásila organizácia Creative Industry Košice v spolupráci so spoločnosťou Ryba Košice sa zapojili mnohí.

Projekt Creativity for Business, v rámci ktorého bola výzva vyhlásená, je zameraný na zapájanie kreatívcov do tradičných firemných procesov. Výsledkom týchto rezidencií a spolupráce je naštartovanie inovácií vo firemnom prostredí.

Biznis a kreativita

“Pozvanie do projektu Creativity for business nás inšpirovalo a videli sme v tom príležitosť pre niečo nové, iné. Hľadali sme spoločný priestor a prienik a našli sme ho v téme ako netradične na zaujímavých miestach a zaujímavým spôsobom priblížiť ľuďom ryby. Pre mnohých je to stále „nepoznaná“ potravina. K tomu nám má poslúžiť umenie, ktoré pri dnešných komerčných reklamných prostriedkoch získava na hodnote. Dokáže viac sprostredkovať emócie medzi našou spoločnosťou a bežnými ľuďmi – myslíme si, že zanechá v hlavách dlhodobé stopy,” hovorí Iveta Štefánová riaditeľka marketingu Ryba Košice.

Produkty k 70. výročiu

Jedným z rezidentov je Mária Bujnˇáková, cˇerstvá absolventka dizajnu, ateliéru Inovácia na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach. Jej rezidencia bude zameraná na vytvorenie konceptu vizuálnej komunikácie k 70. výročiu Ryby: „Potešilo ma, že súčasťou zadania je výroba darčekových predmetov, pretože je to oblasť, ktorú som vyštudovala a som v nej viac menej doma.“ Okrem produktového dizajnu sa Mária venuje aj grafike, preto vie k téme pristúpiť komplexne, a to by malo zabezpečiť pridanú hodnotu produktov. „Už teraz mám radosť z toho, že sa môj dizajn objaví na rôznych zaujímavých miestach. To je pre každého začínajúceho dizajnéra veľká motivácia.“

Moderné bistro

Druhým rezidentom je Viktor Feher, ktorý je v Košiciach známy najmä svojimi projektmi Street Art Communication či Pyecka gallery. Popritom, že je takisto absolventom Fakulty umení, je aj skúseným šéfkuchárom. Výzva ho zaujala aj kvôli tomu, že bude mať príležitosť prepojiť jeho aktivity a skúsenosti z gastronómie aj umenia.

Feher sa najbližšieho pol roka bude venovať najmä prevádzkam rýchleho občerstvenia – či už pôjde o ich prostredie, vizuál jedálneho lístka alebo návrhy na recepty, ktoré budú gastronomickým zážitkom: „Mojim cieľom je vypracovať koncepciu moderného bistra s predajňou predovšetkým čerstých rýb a morských plodov, ktoré bude mať zároveň edukatívny charakter so zameraním na zdravú stravu a morské špeciality.” Za účelom získať novú inšpiráciu už Viktor absolvoval aj poznávaciu prehliadku podobných predajní v Budapešti. V košických prevádzkach spoločnosti Ryba to bude aj o tradičných výrobkoch ako je Treska, ktoré však budú podávané netradičnou formou.

Otvorení nápadom

Ambíciou je poskytnúť zákazníkom formou aj obsahom viac ako sa očakáva. V zmysle tvorby zážitku podporovať zdravé a inovatívne postupy v gastronómii, ruka v ruke s estetickým zážitkom. „Tešíme sa na „otvorené hlavy“, na nové pohľady, nadšenie. Máme možnosť predstaviť Rybu Košice ako spoločnosť, ktorá hľadá nové cesty. Chceme ponúknuť viac aj mladým ľuďom, ktorí budú mať možnosť u nás pôsobiť, ale aj tým, ktorí nás budú aj prostredníctvom nich sledovať a vnímať. Veríme, že spoločne vytvoríme niečo, čo bude fungovať dlhodobo,” dopĺňa Štefanová.

bx

Medzinárodný deň žien: Ako môžu zamestnávatelia podporiť ženy, aby v práci naplno využili svoj potenciál? Reťazec prenikol do virtuálneho sveta, v počítačovej hre Kaufland World prináša zábavu aj návod na zdravý jedálniček

Z kategórie Ostatné