13. novembra 2013 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Kartu DKV využijete aj pre maďarský mýtny systém HU-GO

BRATISLAVA 13. novembra – Od novembra tohto roku je možné okrem tzv. úsekových lístkov používať pre úhradu maďarského mýta v režime PrePay aj palubnú jednotku (OBU). Jej nákup a následné dobíjanie je možné prostredníctvom karty DKV, a to v rámci viac ako 180 staníc petrolejárskych značiek OMV, MOL a ENI, u ktorých je karta akceptovaná.

„Snažíme sa neustále zlepšovať komfort našich zákazníkov pri platbe poplatkov vo všetkých mýtnych systémoch v Európe. Elektronický výber mýta v Maďarsku s názvom HU – GO zatiaľ umožňuje úhradu iba v režime PrePay. Som rád, že sa našej spoločnosti podarilo v pomerne krátkom čase zabezpečiť možnosť obstarania palubnej jednotky a jej dobíjanie kartou DKV,“ hovorí Ondřej Pavlík, riaditeľ českej a slovenskej pobočky DKV Euro Service.

Využitím palubnej jednotky v kombinácii s kartou DKV sa dopravcom značne zjednodušia platby za maďarské mýto. Zároveň sa zmenšia časové straty oproti zdĺhavému obstarávaniu úsekových lístkov. Uvedené riešenie taktiež umožní jednotlivým správcom vozových parkov spoľahlivé plánovanie a kontrolu nad výdavkami za poplatky spojené s mýtom. Každý kamión má totiž svoju OBU jednotku, v rámci ktorej je možné nastaviť limit pre dobíjanie kreditu.

V prípade záujmu o používanie palubnej jednotky je potrebné sa najskôr zaregistrovať na stránkach www.hu-go.hu. Úspešná registrácia palubnej jednotky pre režim platieb PrePay na zákazníckom portáli je podmienkou pre jej použitie.

Elektronický mýtny systém HU – GO bol zavedený tento rok v júli a nahradil systém časových známok. Pre vozidlá s celkovou hmotnosťou nad 3,5 tony je spoplatnených 6 513 km diaľnic a vybraných ciest. Výnimkou sú autobusy a vozidlá s deviatimi sedadlami vrátane vodiča, pre ktoré zostáva v platnosti systém časových poplatkov (diaľničných známok).

DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u 54 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorázovej úhrady mýta alebo vrátenie dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane. V roku 2012 predstavoval obrat skupiny DKV v Európe 5,34 miliardy eur. Spoločnosť je zastúpená v 42 krajinách a zamestnáva vyše 680 pracovníkov po celej Európe. V uplynulom roku bolo v obehu 1,9 milióna servisných kariet DKV u 98 000 zákazníkov. V roku 2013 bola karta DKV vyhlásená deviaty krát za sebou „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.

ax

Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor? Zamestnancov Kauflandu čaká ďalšie zvyšovanie platov, nástupná mzda na pozícii predavač za 5 rokov stúpla o takmer 30%

Z kategórie Podnikové info