30. mája 2014 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

IBM predstavuje nové technológie pre Big Data

BRATISLAVA 30. mája – Podľa výsledkov štúdie IBM (NYSE: IBM) vychádzajúcej z prieskumu medzi 750 podnikmi a organizáciami je len menej ako 10 percent z nich úplne pripravených na prijatie cloud computingu, analytických nástrojov, mobilných zariadení a sociálnych médií.

Aby sa mohli podniky a organizácie zodpovedne pripraviť na riešenie tohto problému, pripravila spoločnosť IBM nové systémy, softvérové produkty a riešenia, ktoré pomáhajú firmám vytvárať inteligentnejšiu infraštruktúru pripravenú na rýchlejší prístup k Big Data analytickým nástrojom prostredníctvom cloudu na zlepšenia výkonnosti podniku.

Big Data sú nástrojom pre transformáciu všetkých súčastí podnikovej infraštruktúry – počnúc tradičnými aplikáciami, cez splnenie požiadaviek v oblasti sociálnej komunikácie a mobilnej komunikácie až po analytické úlohy, ktoré sú súčasťou požiadaviek na rýchlejší prístup k informáciám.

Nové riešenia v portfóliu produktov spoločnosti IBM umožnia zákazníkom jednoducho preklenúť rozdiel medzi ich dátami a biznis rozhodnutiami, ktoré by mali urobiť na základe využívania všetkých dostupných informácií o svojom podniku z analýzy Big Data, aby dokázali poskytnúť svojim zákazníkom ešte kvalitnejšiu osobnú skúsenosť s poskytovanými produktmi a službami. Podľa predbežných výsledkov štúdie až 70 percent organizácií zúčastnených na prieskume si uvedomuje, že IT infraštruktúra zohráva dôležitú úlohu pri získavaní konkurenčnej výhody a raste tržieb.

Po tom čo IBM uviedla na trh softvérovo definované prostredie, ktoré umožňuje podnikom a organizáciám prístup k dátam a ich spracovanie kdekoľvek na svete, z akéhokoľvek zariadenia, bez ohľadu na druh a technológiu úložného systému. Okrem tzv. „Elastic storage“, ktoré ponúkajú obrovský výkon a neobmedzenú škálovateľnosť, oznámila IBM novinky v oblasti úložných riešení:

IBM Storwize V7000 Unified: NAS úložný systém obohatený o nové možnosti clustrovania a kompresie v reálnom čase s funkciou Actove Cloud Engine, ktorý klientom pomôže lepšie zvládnuť narastajúci objem dát. Systém poskytuje dvojnásobnú úložnú kapacitu (4 petabajty) v porovnaní s predchádzajúcim modelom.

IBM XIV Cloud Storage for Service Providers: Cloudový úložný systém pre poskytovateľov služieb ponúka biznis partnerom ekonomicky efektívnu infraštruktúru a cenový model pay-per-use, vďaka čomu sú obstarávacie náklady nižšie až o 40 percent. IBM pri tomto produkte tiež predstavila nové prvky vo forme viacklientskej architektúry, zdokonalenú bezpečnosť dát a výhodnejšie vlastnosti cloudu vďaka rozdeleniu úložného systému na logické domény podľa rôznych klientov.

TS4500 Tape Library: Pásková knižnica umožňujúca zavádzanie rozsiahlych cloudových riešení s dátovou architektúrou. Zachováva si vysokú mieru využiteľnosti a môže zálohovať trikrát viac cloudových dát, pri rovnakom rozsahu páskovej jednotky.

IBM DS8870 Flash: Ponúka až 3,5-krát vyšší výkon Flash úložného systému, pričom vyžaduje o 50 percent menej priestoru a o 12 percent menej energie.

Zákazníci dnes očakávajú vyššiu rýchlosť, flexibilitu a odolnosť za účelom podpory Big Data, analytických nástrojov a virtualizácie. Preto IBM predstavila nové riešenia:

IBM Flex System x880: X6 8-socketové, x480 X6 4-socketové a x280 X6 2-socketové výpočtové uzly.

IBM System x3100 M5: Nový kompaktný server je navrhnutý špeciálne pre malé a stredne veľké podniky.

IBM PureFlex Solution for Parallels – MSP: Umožňuje poskytovateľom riadených ICT služieb flexibilne, rýchlo a hospodárne integrovať web, IaaS a SaaS na softvérovej platforme Parallels Automation.

Viac informácií nájdete na:

Viac informácií o IBM Storage a IBM Systems nájdete na:
http://www-03.ibm.com/systems/x/ a http://www-03.ibm.com/systems/storage/

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

ax

Dvadsať poschodí spoločne pešo po každom obede, turistické oddiely či psychoterapia online. Union prináša zamestnávateľom ocenenia a inšpiráciu Investície v roku 2024? Odborníci odporúčajú okrem tradičných investícií sledovať aj nové príležitosti

Z kategórie Informačné technológie