8. októbra 2012 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

GTS rozširuje sieť, prináša služby s nízkou latenciou

BRATISLAVA 8. októbra – GTS Central Europe (GTS), popredný poskytovateľ integrovaných telekomunikačných služieb a dátových centier v strednej a východnej Európe, rozšíril v spolupráci s Beltelecom svoju optickú DWDM sieť do Minska. 600 km dlhá trasa priamo spája Varšavu a Minsk a predstavuje najkratšie dátové prepojenie medzi Ruskom a západnou Európou, ponúkajúc regiónu riešenie s najnižšími hodnotami oneskorenia na trase.

„GTS je zaviazaná k tomu, aby svojim zákazníkom dodávala čo najkvalitnejšie riešenia a naďalej rozvíjala dobré obchodné vzťahy so svojimi partnermi v Bielorusku a Rusku. Moskva je veľmi dôležitým uzlom vo svete financií a nás veľmi teší, že svojím zákazníkom môžeme ponúknuť riešenia s mimoriadne nízkym oneskorením (latenciou) a vysokým výkonom z Moskvy do Frankfurtu a Londýna,“ uviedol Sunny Kumar, viceprezident a riaditeľ rozvoja obchodných vzťahov GTS. „GTS sa v súčasnosti okrem iného sústredí na vertikálne riešenia pre oblasť finančných trhov a obchodu, kde je nízka latencia nevyhnutná. V priebehu nasledujúceho mesiaca máme v pláne poskytnúť naše nízko latentné služby moskovskej burze a v budúcnosti aj ďalším finančným inštitúciám v regióne strednej a východnej Európy, vrátane burzy vo Varšave,“ dodáva Sunny Kumar.

Novo vybudovaný systém založený na najnovšej technológii (Non-compensated Coherent Technology) má kapacitu 80 kanálov, z ktorých každý využíva 100G lambdu, a vďaka tomu dosahuje celkovú maximálnu kapacitu až 8 Tbps. Tento systém umožňuje GTS poskytovať služby a riešenia citlivé na latenciu nielen v krajinách strednej a východnej Európy, ale taktiež na území Bieloruska a Ruska. Táto trasa predstavuje najkratšie dátové prepojenie medzi Ruskom a trhmi západnej Európy. Trasa smeruje do Varšavy, odkiaľ vedie na západ smerom do Frankfurtu a Londýna a južne smerom do Prahy, Budapešti a Viedne.

O spoločnosti GTS:
Spoločnosť GTS Central Europe (GTS) je popredný telekomunikačný operátor s vlastnou infraštruktúrou pôsobiaci v krajinách strednej a východnej Európy. GTS v celom regióne vlastní a prevádzkuje rozsiahlu optickú sieť a sieť dátových centier. V Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Slovensku ponúka spoločnosť miestny dosah s podzemnými lokálnymi sieťami a má v ponuke širokú paletu služieb. Od základných hlasových a dátových služieb až po rozsiahle virtuálne privátne siete a riadené služby dátových centier, spoločnosť GTS využíva vo svojej rozsiahlej sieti najmodernejšie technológie na poskytovanie špičkových zákazníckych riešení. Vo svojej bohatej, takmer 20 rokov trvajúcej, histórii pôsobenia v strednej a východnej Európe bolo základným cieľom spoločnosti poskytovať čo najkvalitnejšie služby a čo najvyššiu hodnotu viac ako 40 000 zákazníkom z oblasti verejnej správy, operátorov a firiem. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke www.gtsce.com.

ax

Nymwag CS pandémia nebrzdí. Má nové kontrakty v Taliansku aj Francúzsku GTS prechádza na 100G sieť vďaka riešeniu spoločnosti Ciena

Z kategórie Informačné technológie