21. septembra 2017 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2017

NITRA 21. septembra 2017 – V. ročník Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2017 prebehne v dňoch 27. a 28. 9. 2017 na výstavisku Agrokomplex Nitra v pavilóne G. Veľtrh bude pre verejnosť otvorený každý deň od 9 do 15 hodín.

Veľtrh návštevníkom ponúkne 260 zastúpených univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti si budú môcť vybrať z viac ako 5 000 študijných programov. Na veľtrhu budú zastúpené aj univerzity a vysoké školy zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska a Holandska. Zastúpené budú aj univerzity z Kanady, Fínska, Francúzska, Nemecka, Nórska a Švajčiarska.

Cieľom veľtrhu je poskytnúť študentom stredných škôl komplexné informácie a poradenstvo pre maximálnu podporu pri ich kľúčovom životnom rozhodnutie, ktorým voľba štúdia po maturite bez pochýb je.

Veľtrh je výnimočný predovšetkým širokou ponukou sprievodných programov, informačných zdrojov a poradenstva, ktoré môžu študenti pri voľbe vysokej školy využiť. Všetky sprievodné programy návštevníci veľtrhu nájdu priamo v pavilóne G a sú pre nich úplne zadarmo.

Najvýznamnejším sprievodným programom sú prednášky vystavujúcich škôl, ktoré budú prebiehať každý deň v prednáškovej sále v pavilóne G. Témou prednášok sú podmienky prijímacieho konania a štúdia v školskom roku 2017/2018 aj informácie zo zákulisia štúdia priamo od študentov a absolventov vysokých škôl.

Nerozhodným študentom pomôže Testovacie centrum a Poradenský servis. Každý študent si môže urobiť elektronický test „Na čo sa hodíš?“ a zistiť na ktoré odbory má najlepšie predpoklady. V Poradenskom servisu je pripravený tím poradcov, ktorý študentom na základe výsledkov testu pomôže vybrať vhodnú školu.

Študenti môžu tiež využiť Centrum kariérového poradenstva. Pre študentov sú pripravené workshopy aj možnosť konzultácie priamo s kariérnymi poradcami, ktorí študentom pomôžu pri voľbe ich budúcej kariéry na základe ich predpokladov. Túto informáciu môžu študenti zohľadniť už pri voľbe vysokej školy.

Pre študentov zaujímajúcich sa o štúdium v zahraničí je pripravené Poradenské centrum pre vysokoškolské štúdium vo Veľkej Británii. Poradenské centrum študentom pomôže s celým procesom od výberu vhodnej školy, cez splnenie podmienok prijímacieho konania až po organizáciu cesty a ubytovanie.

Pre odborných návštevníkov je pripravený súhrnný informačný set o vystavujúcich školách a špeciálny Informačný systém pre pedagógov a výchovných poradcov. Systém aktuálne obsahuje vyše 650 vzdelávacích inštitúcií a 10 000 študijných programov.

Pedagógovia a výchovní poradcovia môžu k návšteve veľtrhu využiť voľné vstupenky. Voľnú vstupenku dostane každý pedagóg po registrácii na www.gaudeamus-sk.sk.

Registráciu odporúčame tiež všetkým študentom. Každý študent zaregistrovaný na www.gaudeamus-sk.sk má nárok na zľavu na vstupné. Registrovaní študenti tiež dostanú Sprievodca budúceho vysokoškoláka so slovníčkom vysokoškolských pojmov.

Veľtrh Gaudeamus v Nitre sa uskutoční pod záštitou:

Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SRVeľvyslankyňe Českej republiky na Slovensku, Ing. Livie Klausovej, CSc.Primátora mesta Nitry, Doc. Ing. Jozefa Dvonča, CSc.Predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja, doc. Ing. Milana Belicu, Ph.D.Rektora Univerzity Konštantína Filozofa, prof. RNDr. Ľubomíra Zelenického, CSc.Rektora Slovenské poľnohospodárske univerzity, Dr.hc prof. Ing. Petera Bielika, Ph.D.Tlačová konferencia pre novinárov prebehne 27. 9. 2017, bezprostredne po slávnostnom otvorení veľtrhu, ktoré začína v 9 hodín v pavilóne G.

Spoločnosť Arrow Electronics sa stala novým partnerom Schneider Electric Elite IT Solutions Provider Stredná odborná škola technická vo Vrábľoch je líder

Z kategórie Ostatné