13. decembra 2016 PR správyCestovný ruch od PRservis.skSITA Diskusia()

Decembrové potešenie v Rakúsku

BRATISLAVA 13. decembra 2016 – Vychutnajte si advent u susedov, navštívte miesta plné histórie a romantiky, Mozartov Salzburg a romantický Graz. A odskočte si zalyžovať do Štajerska.

Rodné mesto Wolfganga Amadea Mozarta a dejisko Salzburských hudobných slávností, Salzburg, je svetoznámym mestom. Kto sa pozrie bližšie, objaví perfektnú harmóniu prírody a architektúry vsadenej do nádhernej panorámy okolitých hôr a jazier.
Prechádzka barokovým mestom na rieke Salzach, ktoré je zapísané na Zozname kultúrneho dedičstva UNESCO, dýcha históriou. Zámok Mirabell, obkolesený známymi záhradami, ponúka dych vyrážajúci pohľad ako z pohľadníc na symbol mesta, mohutnú pevnosť Hohensalzburg. Srdcom Starého mesta je stredoveká ulička Getreidegasse, ktorá dnes patrí k najkrajším a najnavštevovanejším nákupným uliciam na svete a návštevníkov láka tradičnými kaviarňami, starými remeselnými dielňami a rodinnými obchodíkmi.
V zimnom období lákajú hostí z celého sveta tradičné vianočné trhy, hudobné adventné podujatia, ako aj perfektné lyžiarske strediská.

Naša ponuka pre vás: Balík Salzburg Card Package
-2 noci
-raňajky formou bufetu
-karta Salzburg Card na 48 hod. s voľným vstupom do všetkých pamiatok a múzeí a cestovaním verejnou hromadnou dopravou zadarmo

V centre Starého mesta Grazu počas „Adventu krátkych cestičiek“ sa na 14 s láskou pripravených adventných trhoch s rozličnou atmosférou zahrejete skvelým vareným vínom a budete rozmaznávať svoje chuťové poháriky lahodnými štajerskými špecialitami. Všetky sú pohodlne dostupné pešo.
Vrcholným podujatím tohtoročného adventu je opäť „Aufsteirern“- vianočné trhy na Schlossbergu, ktoré otvárajú svoje brány počas adventu vždy od piatka do nedele. Lanovka Schlossbergbahn vedie priamo na trhy. V idylickej atmosfére tu ponúkajú vianočné a iné výrobky umeleckej tvorby.
Na Vianočných trhoch na Hlavnom námestí to lákavo vonia všakovakými kulinárskymi dobrotami, ktoré potešia telo i dušu. Vrcholom je tu okrem iného Pavilón anjelskej hry, ktorý ponúka priestor rozličným podujatiam a vystúpeniam. A samozrejme nemôže chýbať ani detský kolotoč pred budovou radnice. Keď sa začne stmievať, rozžiari sa fasáda radnice motívom obrovského adventného kalendára.

Naša ponuka pre vás: Adventný víkend
-2 noci v dvojlôžkovej izbe
-48-hodinový lístok do múzeí Universalmuseum Joanneum
-vlastné hotelové služby

Mierne oblúkové zjazdovky pre začiatočníkov a celú rodinu, svetovým pohárom overené svahy pre náročných lyžiarov, bujné svahy a lyžiarske trate s hlbokým snehom na masíve Dachstein pre dobrodruhov milujúcich prírodu. To je Štajersko. Profíci, začiatočníci ako aj rodiny si vychutnávajú všade okolo gigantu Dachstein vysokohorský pôžitok z lyžovania už od decembra do apríla. Najmodernejšie lanovky a vleky, perfektne upravené zjazdovky, svahy s hlbokým snehom, funparky či alternatívne trate a zážitkové svety pre deti otvárajú zručným lyžiarom, ale aj trpaslíkom na zjazdovkách nové zjazdové perspektívy v 4 rozľahlých, navzájom prepojených lyžiarskych strediskách Schladming Dachstein, Tauplitz, Kreischberg a Stuhleck, rovnako aj v menších šarmantných rodinných strediskách. Natankovať nové sily sa ide do starobylých horských chát, na chránené slnečné terasy alebo na lehátka popri stenách chát. Srdce zohrievajúca a lahodná – taká je kulinárska pohostinnosť!

Naša ponuka pre vás: Lyžiarske potešenie v Štajersku
-3 noci v 3* hoteli
-Raňajky
-3-dňový skipas