26. apríla 2012 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

DATALAN odmenil víťazov IT FITNESS TESTu 2012

BRATISLAVA 26. apríla – Základná škola aj šikovná školáčka si prevzali ceny, ktoré víťazom národného projektu IT FITNESS TEST 2012 venovala spoločnosť DATALAN, reklamný partner testu. Úlohou IT FITNESS TESTu 2012 bolo zistiť úroveň základných vedomostí a zručností verejnosti na Slovensku z používania informačno-komunikačných technológií a motivovať ľudí, aby sa zlepšovali v IT oblasti.

Testovanie, ktoré prebiehalo on-line formou na portáli http://www.eskills.sk od 15. februára do 15. marca 2012, absolvovalo viac než 35 000 účastníkov a priemer úspešnosti dosiahol úroveň 57 %. Spoločnosť DATALAN odmenila v kategórii jednotlivcov víťazku, ktorá dosiahla úspešnosť 100%. Barbore Kováčovej, študentke Školy pre mimoriadne nadané deti a Gymnázia v Bratislave, venovala špičkový notebook. Cenu odovzdal obchodný riaditeľ spoločnosti DATALAN, Marek Paščák, priamo na pôde školy, ktorú víťazka navštevuje. Víťazstvo žiačky ocenil aj Milan Bujňák, zástupca riaditeľky školy známej mnohými úspechmi žiakov aj v oblasti informatiky. „Tešíme sa, že naši študenti sa zapájajú do projektov, v ktorých potvrdzujú svoje schopnosti a nadanie,“ zhodnotil Milan Bujňák. „Veríme, že ocenenie študentky je motiváciou aj pre ďalšie deti. “ Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave je jediná svojho druhu na Slovensku a kvalitu vzdelávacieho programu dokazuje aj víťazstvo v minuloročnom celoslovenskom hodnotení výsledkov maturitných testov.

Ďalšou odmenenou bola Základná škola Hrnčiarska vo Zvolene. Spomedzi základných škôl, ktoré sa IT FITNESS TESTu 2012 zúčastnili, dosiahla najvyššiu účasť žiakov na testovaní. Zo 686 žiakov sa testu zúčastnilo 250. DATALAN škole venoval multifunkčné tlačiarensko – kopírovacie zariadenie. Cenu si prevzala riaditeľka školy Eva Balážová, ktorá hodnotí záujem žiakov o informačné technológie a otestovanie vlastných IT vedomostí a zručností kladne. „Pri zapájaní a konečnom zhodnotení výsledkov testovania nebola pre nás dôležitá percentuálna úspešnosť jednotlivca. Naším cieľom bolo dať možnosť žiakom overiť si svoje zručnosti pri vypĺňaní úloh v on-line testovaní. Z pedagogického hľadiska oceňujeme zadanie úloh,“ uviedla.

Podporovať vzdelávanie a modernizáciu školstva v oblasti informačných technológií je jednou z priorít spoločnosti DATALAN a tiež dôvod partnerstva na projekte IT FITNESS TEST 2012. Výsledky testovania ukázali, že sa vieme orientovať v komponentoch počítačov, nerobí nám problém vyhľadávanie na internete, radi používame sociálne siete a počítače využívame nielen na štúdium, či prácu, ale čoraz častejšie aj v domácom prostredí. Výsledky IT FITNESS TESTu 2012 sa spracujú do podrobnej analytickej štúdie a odporúčaní, ktoré budú podkladom a inšpiráciou na skvalitnenie vyučovania na našich školách pre Ministerstvo školstva SR.

„Ako človeka, ktorý sa od skončenia vysokej školy pohybuje vo svete informačných technológií, ma osobne teší záujem mladých študentov o túto oblasť, a budem rád, ak nám vyrastie nová šikovná generácia IT odborníkov. Víťazom IT FITNESS TESTu 2012 blahoželám k pekným výsledkom a verím, že ich povzbudia k ďalšiemu IT vzdelávaniu a snahe zlepšovať sa v obore, ktorý má veľkú budúcnosť,“ dodáva Marek Paščák, obchodný riaditeľ spoločnosti DATALAN.

Koordinátorom projektu, ktorý bol financovaný Európskou Komisiou, bola IT Asociácia Slovenska, a záštitu nad ním prevzal minister školstva Slovenskej republiky Eugen Jurzyca a splnomocnenec vlády SR pre vedomostnú ekonomiku Martin Bruncko.

O spoločnosti DATALAN, a.s.

Spoločnosť DATALAN pôsobí na slovenskom trhu od roku 1990 a v súčasnosti je popredným poskytovateľom informačných technológií na Slovensku a v okolitých krajinách. Dôkazom toho je ocenenie IT firma roka, 3. miesto v kategórii Firma roka TREND TOP 2010 a najvýznamnejšie partnerské ocenenia medzinárodných IT spoločností. Vďaka skúsenému tímu odborníkov spoločnosť úspešne zrealizovala rozsiahle projekty v oblasti správy dokumentov a informácií, riadenia procesov a spolupráce, optimalizácie IT infraštruktúry, outsourcingu IT a dodávok hardvéru. Prioritou spoločnosti DATALAN je zodpovedné podnikanie a kvalita poskytovaných riešení a služieb, čo potvrdzujú aj európske certifikáty manažérstva kvality ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 a OHSAS 18001:2007.

yv

Firmy od technológií očakávajú efektivitu, zákazník pozitívnu skúsenosť Viac ako tretina detí na Slovensku by ocenila vzdelávanie v oblasti technológií

Z kategórie Informačné technológie