Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
17. apríla 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Uhlie pre Domov na polceste

BRATISLAVA 17. apríla – Desať ton triedených druhov uhlia vyexpedovali baníci z Hornonitrianskych baní Prievidza pre Združenie Dživipen – Život. Vyťažené uhlie na vlastné náklady dopravili z úpravne bane Cigeľ do „Domova na polceste – Križovatka“ v obci Tŕnie, miestna časť Kašova Lehôtka.

Darom v hodnote 1265 eur podporili projekt riešiaci ťažkú životnú situáciu mládeže po odchode z detských domovov a špeciálnych internátnych škôl v rámci ich adaptácie na samostatný život. Mladí ľudia sa po odchode z detských domov ocitnú vo veľmi ťažkej životnej situácii, bez rodinného zázemia, s najnižšou dávkou sociálnej pomoci a so sťaženou možnosťou nájsť si ubytovanie a pracovné zaradenie.

Z hľadiska bezplatného poskytnutia uhlia nejde o ojedinelú humanitárnu aktivitu Hornonitrianskych baní Prievidza. Toto zariadenie podporili rovnakým objemom paliva už po tretíkrát. V predchádzajúcich obdobiach expedovali uhlie aj pre resocializačné zariadenie zamerané na liečbu drogovo závislých a pre Občianske združenie Dobrý pastier poskytujúce sociálne služby ľuďom v hmotnej núdzi a bez prístrešia.

Hornonitrianske bane Prievidza ako jeden z najväčších a najdôležitejších podnikateľských subjektov hornej Nitry dlhodobo podporujú rôzne oblasti života v regióne svojho pôsobenia. V roku 2013 venovala spoločnosť 6 916  na zachovávanie baníckych tradícií, kultúrneho dedičstva a na podporu organizovania významných podujatí v regióne.

V roku 2004 spoločnosť založila Nadáciu bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu, aby napomáhala humánnym cieľom. Vlani nadácia vyhovela požiadavke 57 žiadateľov, ktorým rozdelila 32 562 . Najväčšia časť financií smerovala do tradičných oblastí – zdravotnej starostlivosti, podpory organizovania kultúrnych a športových podujatí.

Hornonitrianske bane Prievidza sa v roku 2007 stali aj spoluzakladateľom občianskeho združenia „Na pomoc sirotám a vdovám“. Prostredníctvom neho podávajú pomocnú ruku rodinám, ktoré prišli o živiteľa v dôsledku pracovného úrazu. Osirelým deťom prispelo v minulom roku občianske združenie na nákup školských pomôcok sumou 1800 .

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

ax

K téme

Predaj liekov mimo lekární má množstvo otvorených otázok, aj svoje riziká Klimatickú neutralitu chce BILLA dosiahnuť v roku 2040. Už dnes tovar putuje k zákazníkom v eko-kamiónoch

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Podnikové info

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.