Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. apríla 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

IKEA Bratislava získala ocenenie Via Bona Slovakia 2013

BRATISLAVA 16. apríla – Pre IKEA Bratislava je toto prvé ocenenie Via Bona Slovakia. „Zisk ocenenia Via Bona Slovakia 2013 je pre nás veľmi hodnotný a zároveň zaväzujúci do budúcnosti. Sme radi, že sme sa stali firmou, ktorá môže byť inšpiráciou pre ostatné, a že sme s naším zodpovedným podnikaním pozitívne vnímaní v očiach verejnosti,“ uviedla Nina Maláková, riaditeľka obchodného domu IKEA Bratislava.

Spoločnosť IKEA nahradila drevené palety za papierové, ktoré slúžia na prepravu a skladovanie tovaru. „Zavedenie papierových paliet má ekologický a ekonomický vplyv. Vďaka možnosti prepravy vyššieho objemu tovaru sa znížil počet nákladných áut i množstvo emisií CO2 v Slovenskej republike o 15 %. Dôležitá je tiež lepšia dostupnosť tovaru pre našich zákazníkov, uviedla Kamila Svítková, manažérka logistiky IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko. Papierové palety sa po použití recyklujú a ako surovina idú späť do výroby. Tak sa z nich napríklad vyrábajú kartónové škatule, ktoré sa potom ako obchodný tovar predávajú v našich obchodných domoch.

Ocenenie Via Bona Slovakia udeľuje Nadácia Pontis malým a veľkým firmám od roku 1998, ktoré chcú svojimi aktivitami inšpirovať iné spoločnosti. Hodnotiaca komisia zložená zo 47 nezávislých odborníkov posudzovala tento rok 52 nominácií firiem, ktoré sa správajú férovo k zákazníkom, poskytujú výborné podmienky pre svojich zamestnancov, podporujú životné prostredie alebo podporujú projekty pre zlepšenie spoločnosti na Slovensku.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

ax

K téme

Firemná výzva za zlepšenie právneho postavenia LGBTI+ ľudí na Slovensku získala Cenu Inakosti Avion organizuje obľúbený swap vecí pre deti aj dospelých. Už tento víkend!

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Podnikové info

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.