28. januára 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

OZ Babie leto opäť pomáha zabudnutým osobnostiam

BRATISLAVA 28. januára – Babie leto – občianske združenie za pekné posledné roky je dobrovoľná nezisková organizácia, ktorá od roku 2012 pomáha významným ľuďom, ktorí v aktívnom veku svojho života obohatili spoločnosť svojimi športovými, vedeckými či umeleckými výkonmi a dielami a ktorí získali pre našu krajinu ocenenia a rešpekt.

„Títo ľudia dnes zaslúžene tvoria živú súčasť našej histórie. Nie každého však doviedla trajektória života k spokojnému odpočinku a častokrát na nich spoločnosť zabúda. S úctou a vďakou sme sa rozhodli vyhľadávať týchto výnimočných ľudí a následne im v rámci našich možností pomáhať,“ hovorí hudobný skladateľ Ján Zach, jeden zo zakladateľov združenia.

Ambasádormi občianskeho združenia Babie leto sú slovenský rímskokatolícky kňaz Dr. h. c. Anton Srholec a bývalý slovenský hokejový útočník, člen Siene slávy NHL a IIHF a súčasný europoslanec Peter Šťastný.

Návšteva u nezabudnuteľného herca Stana Dančiaka. Bratislava, august 2013
OZ Babie leto aktívne vyhľadáva osobnosti spoločenského života, na ktoré sa pomaly zabúda, ponúka im pomoc a ich osudy zároveň priebežne dokumentuje a uverejňuje na svojej internetovej stránke a v médiách. Prijíma tiež odporúčania od občanov, v okolí ktorých žije takáto osobnosť a to aj v prípade, že tento človek už nie je medzi nami a pomoc potrebujú jeho najbližší. Podporu a pomoc v náročnom životnom období poskytlo združenie počas svojej krátkej existencie obľúbeným hercom Stanovi Dančiakovi a Ivanovi Palúchovi, legendárnemu slovenskému zjazdárovi Vladimírovi Krajňákovi, či hádzanárovi Antonovi Frolovi.

Financie pre svoju činnosť získava OZ z pomoci podnikateľských subjektov, ktoré sa rozhodli každoročne vyčleniť zo svojej činnosti časť prostriedkov na pomoc tým, ktorí to potrebujú, od dobrovoľných darcov a tiež z 2% z daní.

Návšteva legendárneho slovenského zjazdára Vladimíra Krajňáka. Kežmarok, február 2013
„Sme úprimne radi, keď sa nášmu združeniu podarí pomôcť týmto ľuďom, aby si pokojne užili babie leto svojho života. Našim skromným dielom chceme prispieť k obnove spoločenskej pamäti a k upevneniu pocitu spolupatričnosti. Považujeme to za dôležité aj s ohľadom na nasledujúce generácie, pre ktoré sa môžu raz stať príbehy našej elity inšpiráciou a príkladom,“ dodáva Ján Zach.

Viac informácií o OZ Babie leto môžete získať na internetovej stránke www.babieleto.sk.

V prípade, že chcete OZ Babie leto v jeho činnosti podporiť, môžete váš finančný dar poslať na účet vedený v Tatrabanke: 2625034031/1100.

Pomôcť je možné aj odporučením vhodného prijímateľa pomoci z radov významných osobností, ktorí sa nachádza v ťažkej životnej situácii a propagovaním nášho projektu za čo vám vopred veľmi pekne ďakujeme!

bx

Príbeh o živote v celej jeho kráse 7 nádherných dní…a potom zmizol