Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
9. novembra 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Otvorenie Maltského konzulátu v Slovenskej republike

BRATISLAVA 9. novembra – Vo štvrtok 8. novembra 2012 bol v Bratislave oficiálne otvorený Konzulát Maltskej republiky v Slovenskej republike. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky na základe konzulského patentu vydaného maltskou stranou vystavilo dňa 6. augusta 2012 exequatur honorárnemu konzulovi Martinovi Hantabálovi. Konzulárna oblasť novootvoreného konzulátu je celé územie Slovenskej republiky. Konzulát má sídlo v Bratislave na ulici Palisády 33 a už niekoľko týždňov poskytuje služby občanom Slovenska i Malty.

Malta nemá priame diplomatické zastúpenie na Slovensku a všetky bilaterálne záležitosti boli dosiaľ pokrývané z Veľvyslanectva Maltskej republiky vo Viedni.

„I keď Viedeň a Bratislava sú od seba vzdialené iba niekoľko kilometrov, nový konzulát bude poskytovať služby priamo v tomto živom a dynamicky sa rozvíjajúcom meste, pričom našim hlavným cieľom je zvýšiť povedomie občanov Slovenska o Malte a tiež zjednodušiť vzájomnú interakciu medzi dvoma krajinami, a to hlavne v oblasti obchodu, kultúry, vzdelávania a turizmu“, vyjadril sa Martin Hantabál v príhovore počas slávnostného otvorenia konzulátu.

Konzulát Maltskej republiky v Bratislave spoluotváral mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Maltskej republiky Jeho Excelencia Colin Scicluna a pozvanie na slávnostné otvorenie konzulátu prijali veľvyslanci a členovia diplomatických misií pôsobiacich v Slovenskej republike, konzulárni pracovníci a honorárni konzuli ako aj zástupcovia vlády SR, vybraných ministerstiev, zástupcovia obchodných komôr, významné osobnosti z oblasti profesných organizácií ako i zástupcovia podnikateľského sektoru.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx

K téme

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov Turistickú sezónu v Holíči zaháji historický sprievod a módna prehliadka

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.