19. marca 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

10. narodeniny oslávia rozdelením 100 000 eur

BRATISLAVA 19. marca – Nadácia VÚB oslavuje tento rok 10. narodeniny. Darčekom bude 100-tisíc eur pre 10 výnimočných organizácií a ich projekty meniace životy ľudí. Hodnota jedného motivačného grantu je max. 10 000 eur. Žiadatelia môžu prihlásiť svoje projekty do
17. apríla.

Počas uplynulého desaťročia Nadácia VÚB podporila stovky projektov v oblasti vzdelávania, charity, podpory mladého umenia či záchrany kultúrneho dedičstva. Pri príležitosti svojich 10. narodenín venuje Nadácia VÚB jeden zo svojich najštedrejších darov. Ocení tým prácu ľudí, ktorí menia životy iných a realizujú užitočné projekty. Získanie motivačného grantu je podmienené predložením čo najzaujímavejšieho projektu. Nezisková organizácia, ktorá dostane grant od Nadácie VÚB, musí zároveň presvedčiť svoje okolie a získať príspevok v čo najvyššej možnej hodnote od verejnosti a individuálnych darcov. Nadácia VÚB následne znásobí získaný dar v pomere 1:1 až do výšky 10 000 eur. V praxi to znamená, že ak organizácia získa napríklad 8 500 eur, Nadácia VÚB pridá rovnakú sumu. Spolu bude pridelených 10 motivačných grantov v celkovej hodnote max. 100 000 eur.

„Chceme inšpirovať organizácie, aby aj sami oslovili potenciálnych darcov a získali od nich podporu. Zmyslom tohto jedinečného grantu bude oceniť prácu ľudí, ktorí realizujú zaujímavé a hodnotné projekty v rôznych oblastiach života“, približuje predseda správnej rady Nadácie VÚB Ignacio Jaquotot.

O grant sa môžu uchádzať verejnoprospešné organizácie pôsobiace v oblastiach vzdelávania, charity, ekológie, humanitárnej pomoci, umenia a kultúrneho dedičstva. Príbehy jednotlivých organizácií budú zverejnené na darcovskom portáli, cez ktorý môže ich výnimočné projekty podporiť aj verejnosť. Pomôckou bude darometer, ktorý bude priebežne spočítavať dary. Svoje projekty môžu žiadatelia prihlásiť do 17. apríla a výsledný zoznam 10 organizácií, ktoré dostanú motivačný grant od Nadácie VÚB bude známy v máji. Príspevky od verejnosti budú vybrané organizácie zbierať do konca októbra 2013. Viac o podmienkach grantového programu nájdete na www.nadaciavub.sk.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni na Slovensku vyše 32 000 klauniád Zdravotní klauni oslavujú 20. narodeniny a vyzývajú: Urobte radosť!

Z kategórie Ostatné