20. decembra 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Pomohli sme sirotám a vdovám

BRATISLAVA 20. decembra – Hornonitrianske bane Prievidza prostredníctvom vlastnej Nadácie bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu opäť pomohli rodinám, ktoré prišli o svojho živiteľa v dôsledku pracovného úrazu pri plnení pracovných povinností. Pre 28 sirôt – detí po baníkoch, ktorí zahynuli pri banskom nešťastí venovali v tomto predvianočnom období darčekové poukážky v hodnote 100 eur na dieťa, aby im spríjemnili najkrajšie sviatky roka.

Nejde o ojedinelú pomoc v tomto roku. Pred letnými prázdninami oslovili pozostalé rodiny s ponukou poskytnutia letnej rekreácie pre deti. Pred začiatkom školského roka prispeli žiakom a študentom na nákup školských pomôcok vo výške 100 eur na dieťa.

V tomto roku mohli pozostalé rodiny využiť aj rekreačný poukaz v hodnote 500 € na rodinu na ozdravný pobyt v Nízkych Tatrách. V priebehu roka sa spoločnosť usilovala riešiť aj viaceré individuálne požiadavky, s ktorými sa na ňu rodiny obrátili. Ide najmä o pomoc pri zabezpečení uhlia na vykurovanie domácnosti, zamestnania a štúdia rodinných príslušníkov.

V čase dvoch banských nešťastí v rokoch 2006 a 2009, ktoré hlboko zasiahli do života 24 rodín, vyjadrilo baníckej komunite účasť na nešťastí celé Slovensko. Solidaritu a spolupatričnosť rodinám prejavili vo forme morálnej aj finančnej.

Rovnako aj Nadácia bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu nezostala ľahostajná k osudu štyroch rodín stavbárov, ktorí prišli o svojich živiteľov v dôsledku tragédie na stavbe diaľničného mosta v Kurimanoch. Každej rodine darovala 2000 eur na riešenie ich sociálnej situácie.

Nadácia bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu, ktorú založili Hornonitrianske bane Prievidza pomáha tým, ktorí pomoc potrebujú, už od roku 2004. Jej finančnou základňou sú dobrovoľné príspevky a dary od sponzorov a širokej verejnosti. Okrem toho fyzické a právnické osoby môžu dobrovoľne poukazovať na jej konto dve percentá zo svojich daní. Zo získaných finančných prostriedkov nadácia napomáha humánnym cieľom, ako sú zvýšenie úrovne prístrojového vybavenia zdravotníctva, rozvoj a zachovanie kultúrneho dedičstva, mládežníckeho športu a zvyšovanie úrovne vzdelávania v regióne hornej Nitry.

ax

Chopok po zime vyčistili od odpadu dobrovoľníci z troch krajín Nárok na štátnu pomoc so splácaním hypoték má menšina ľudí, brzdia ju najmä dve podmienky

Z kategórie Ostatné