98792_najvacsi veltrh prace opat otvara svoje brany a zssk ako partner akcie ponuka 50 zlavu na cestovne listky 676x451.jpg
16. mája 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Zľava: Kto hľadá prácu na Profesia days 2022, má vlak za polovicu

16.5.2022 –
Tento rok sa so svojím budúcim zamestnávateľom môžu záujemcovia stretnúť osobne v Bratislave v Nivy centre
Zľava 50 % z cestovného je podmienená registráciou v ZSSK ID

Tento rok majú ľudia aktívne hľadajúci prácu konečne možnosť vycestovať do Bratislavy na jeden z najväčších veľtrhov práce na Slovensku, ktorý po ročnej pauze spôsobenej pandémiou COVID-19 organizuje prevádzkovateľ slovenského jobportálu Profesia.sk v termíne od 18. – 19. 5. od 10:00 do 19:00 v Nivy centre. Samozrejme, Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na ňom nebude chýbať.

ZSSK je zároveň aj partnerom podujatia Profesia days 2022 a návštevníkom, ktorí cestujú na bratislavský veľtrh práce v dňoch od 18. do 19. mája vlakom a preukážu sa zakúpeným cestovným lístkom (jednosmerným alebo spiatočným), ponúka preplatenie 50 % zo sumy cestovného lístka vo forme bonusového kreditu do konta ZSSK ID. Zo ZSSK ID konta môžu zákazníci ďalej čerpať kredit pri kúpe cestovných lístkov na vlak. Priamo pri stánku budú naši zamestnanci pomáhať s elektronickým potvrdením zúčastnených na uplatnenie zľavy.

Medzi 70 vystavovateľmi bude aj ZSSK ako národný dopravca. Záujemcovia nás nájdu v stánku s motívom izometrie, náborovým mottom „Nastúpte k nám do ZSSK“ a obrazovkou, na ktorej sa budú premietať aktuálne informácie a kampane ZSSK, ako aj tá náborová.

ZSSK ako jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku s takmer 6 000 zamestnancami chce na veľtrhu popularizovať železničnú dopravu a osloviť široké spektrum potenciálnych zamestnancov. Uchádzačom ponúka prácu v stabilnej spoločnosti, zamestnanecké cestovné výhody, rekondičné pobyty, vzdelávanie a školenia vrátane jazykovej prípravy, profesionálny rast a mnoho ďalších benefitov. Výhodou je aj to, že zamestnávateľa môžete stretnúť na jednom mieste, prezentovať sa a získať okamžitú spätnú väzbu.

Spoločnosť v rámci svojej posily hľadá predovšetkým záujemcov o kľúčové pracovné profesie v oblasti prevádzky a opráv, konkrétne rušňovodičov, vlakvedúcich, mechanikov, elektromechanikov, zámočníkov koľajových vozidiel, posunovačov či vedúcich posunu. Všetky aktuálne informácie o voľných pracovných miestach v ZSSK po celom Slovensku nájdete aj na našom webe – https://www.zssk.sk/kariera/.

Hlavne platy rušňovodičov sa od 1. 1. 2022 zvýšili až o 180 eur, a to na základe výsledku kolektívneho vyjednávania s našimi odborovými centrálami (https://www.zssk.sk/aktuality/zssk-ma-novu-kolektivnu-zmluvu-pre-roky-2022-2023-rusnovodici-si-za-tieto-dva-roky-zarobia-o-260-eur-mesacne-180-80-viac/). Od roku 2023 sa rušňovodičom opäť zvýšia mzdy o ďalších 80 eur mesačne. Priemerný plat rušňovodiča bude v roku 2022 viac ako 1 800 eur.

Čo sa týka odmeňovania našich zamestnancov, treba ešte dodať, že pre podporu náboru sme zaviedli náborový príspevok 3 000 eur. Pre podporu mobility v podobe príspevku na ubytovanie do 400 eur mesačne pre tých, ktorí dochádzajú z iných regiónov. Takisto odmeňujeme kolegov, ak nám odporučia nováčika, 500 eurami. Viac informácií o náborovej kampani nájdete tu – https://www.zssk.sk/aktuality/zaujem-o-zeleznicu-zacina-uz-v-mladom-veku-zssk-chce-dualnym-vzdelavanim-vychovat-novu-generaciu-rusnovodicov-elektromechanikov-ci-mechanikov/.

Informačný servis

Študenti a učitelia v 101 Drogerie nakupujú lacnejšie Slávnostné otvorenie v Chomutove: Jungheinrich oficiálne otvára svoj nový závod v Českej republike

Z kategórie Slovensko