Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. marca 2014 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

Zlatý Bažant uvádza nové, nefiltrované pšeničné pivo

BRATISLAVA 11. marca – Od začiatku marca slovenský pivný trh obohatí novinka – Zlatý Bažant pšeničné pivo, nefiltrované pivo s vyšším obsahom pšeničného sladu vyrobené metódou vrchného kvasenia. Jeho receptúra vychádza z tradície pšeničných pív pôvodom z bavorského Nemecka a bola starostlivo vyvíjaná v hurbanovskom pivovare počas takmer dvoch rokov. Zlatý Bažant Pšeničné je odpoveďou na rastúci záujem spotrebiteľov objavovať svet piva a jeho rozmanité chute, a má ambíciu opäť posunúť slovenský pivný trh smerom k väčšej pestrosti.

Značka Zlatý Bažant dlhodobo prináša novinky, ktoré menia tvár a smerovanie pivného trhu na Slovensku. Či už to bolo v dávnejšej minulosti pivo balené v plechovkách, fľaše s twist-off uzáverom, nealkoholické pivo, či uvedenie Bažanta Radler v roku 2011, každá z inovácií obohatila pivnú kategóriu a posunula vývoj spotrebiteľských preferencií smerom k väčšej pestrosti a výberu.

„Pšeničné pivo na slovenský trh neprinášame po prvýkrát. Ako sviatočnú špecialitu Zlatého Bažanta si ho milovníci zlatého moku mohli vychutnať v rokoch 2007 a 2008. Pri uvedení sviatočných špecialít Zlatého Bažanta sa však každoročne stretávame s požiadavkou zaradiť niektorú z nich aj do celoročnej ponuky. A tak sme sa rozhodli im vyhovieť. Vývoj pivného trhu aj naše prieskumy dokazujú, že slovenskí pivári radi objavujú rozmanitý svet piva a pivné novinky skutočne vítajú. Zlatý Bažant Pšeničné približuje Slovákom tradíciu pšeničných a kvasinkových pív a som presvedčená, že túto lahôdku si veľmi rýchlo obľúbia,“ hovorí Door Plantenga, generálna riaditeľka spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Tradičná receptúra, prírodné suroviny
Tradičné pšeničné pivá sú pivá vyrobené s vyšším podielom pšeničného sladu metódou tzv. vrchného kvasenia, a majú zvyčajne mútny charakter vďaka obsahu kvasiniek v nápoji. Z tejto tradície vychádza aj novinka Zlatý Bažant Pšeničné. „Receptúru pre Zlatý Bažant Pšeničné sme v našom pivovare starostlivo cibrili počas takmer dvoch rokov. Naším cieľom bolo priniesť na trh produkt, ktorý bude tradičným, poctivým pšeničným pivom a svojou kvalitou a chuťou bude hrdo reprezentovať náš pivovar a značku Zlatý Bažant,“ hovorí Karol France, obchodný sládok z pivovaru v Hurbanove.

Zlatý Bažant pšeničné pivo je prírodný nápoj vyrobený z viac ako 50 % pšeničného sladu, takmer 45 % jačmenného sladu a 2 % karamelového sladu, ktorý mu dodáva sladovú plnosť chuti a vôňu. Pri jeho výrobe sú použité špeciálne kvasinky vrchného kvasenia, a podobne ako tradičné pšeničné pivá je aj toto pivo nefiltrované. Po prekvasení sa časť kvasníc z piva odstráni a zvyškové kvasnice vytvárajú typický jemný zákal.

Ako vychutnávať
Pivo Zlatý Bažant Pšeničné sa vyznačuje harmonickou, vyváženou, stredne plnou chuťou a jemnou ovocnou vôňou, pripomína pripomína banány, karamel a klinčeky. Chuť je jemná, osviežujúco kyslastá, čo je pre tento typ piva charakteristické. V dôsledku nižšieho chmelenia je pivo menej horké a vôňa jemne chmeľová. Po napití ostáva v ústach osviežujúci, príjemný pocit s doznievaním kyslastej, ovocnej a jemne horkej chute.

O receptúre piva jednoznačne hovorí aj jeho vzhľad – pivo je svetlej zlatožltej farby a mierne zakalené od prítomných kvasiniek. „Sediment spôsobený použitím pšeničného sladu a prítomnosťou pivných kvasiniek klesá v sudoch aj fľašiach ku dnu. Sudy s pivom je preto potrebné skladovať otočené „dolu hlavou“, aby sa pred narazením zákal v pive rozptýlil. V prípade fľaškového piva odporúčam najskôr do pohára naliať približne 2/3 obsahu, zvyšok krúživým pohybom vo fľaši jemne premiešať a pohár doliať,“ vysvetľuje správny spôsob starostlivosti o pivo a jeho podávanie Karol France. Pivo má po načapovaní pevnú penu a najlepšie chutí pri teplote 7-10C podávané vo vysokých, štíhlych pohároch určených špeciálne pre pšeničné pivo,

Čapované alebo fľaškové?
Zlatý Bažant Pšeničné je od začiatku marca 2014 dostupné v maloobchodných sieťach v 0,5 litrových vratných fľašiach, a v približne 200 puboch na celom Slovensku aj v najobľúbenejšej, čapovanej podobe. „Zlatý Bažant Pšeničné predstavíme konzumentom prostredníctvom reklamnej kampane s televíznym spotom, no najlepšou reklamou bude jeho ochutnanie. Spotrebiteľské testy pred uvedením na trh nám naznačili, že táto novinka má predpoklady na úspech a sme presvedčení, že pivní fajnšmekri (a nielen tí) si prídu skutočne na svoje,“ dodáva Michal Sivko, brand manager značky Zlatý Bažant.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

ax

Odporúčané články

Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu sa stal Róbert Lunter Aké sú zvyky Sloveniek na internete?

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Potraviny

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies