90178_adaptic_zdravotna stolicka_new 676x380.jpg
18. marca 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Zdravotné stoličky Adaptic zvíťazili v nezávislom teste fyzioterapeutov

BRATISLAVA 18. marca 2019 – Zdravotná stolička s výkyvným sedákom Adaptic vyhrala 1. miesto v teste vykonanom odborníkmi centra fyzioterapeutickej starostlivosti FYZIOklinika v Prahe.

„Určili sme náročné požiadavky, ktoré má kvalitná zdravotná stolička spĺňať: zabezpečovať zdravé sedenie, ktoré je pre chrbticu správne a optimálne, sedením nedochádza k poškodeniu chrbtice, je určená pre celodenné sedenie, teda aspoň osem hodín denne, spĺňa ergonomické kritériá a je určená primárne do kancelárie,“ vysvetľuje Iva Bílková, vedúca fyzioterapeutka FYZIOkliniky.

Zdravotné parametre spĺňajú Adaptic a Spinalis

Z ponuky slovenského trhu vybrali fyzioterapeuti do testu stoličky značky Spinalis a Adaptic, ktoré ako jediné uvedené kritériá spĺňajú. „Stoličky, ktoré sme vybrali, zaisťujú pri dlhodobom sedení prirodzenú pohyblivosť panvy, podporujú aktiváciu svalov hlbokého stabilizačného systému chrbtice a pomáhajú podporovať vzpriamené držanie chrbta,“ zhŕňa Iva Bílková v recenzii k zdravotným stoličkám Spinalis a Adaptic.

Zo zdravotného hľadiska podľa fyzioterapeutov obe stoličky predstavujú momentálne najzdravší spôsob celodenného sedenia, uvádza FYZIOklinika v súhrnnej správe. Súčasne si všíma skutočnosti, že z technologického hľadiska Spinalis nepatrne zaostáva za súčasnými trendmi. Ako najväčší problém vníma, že u väčšiny modelov nie je možné nezávisle nastaviť podrúčky voči bedrám, čo mení postavenie ramien bližšie k ušiam alebo naopak núti do ľahkého vyhrbenia. Naopak Adaptic z tohto pohľadu vyšiel z testu ako najdokonalejšia zdravotná stolička na trhu.

Adaptic predstavuje najmodernejšie riešenie pre zdravé sedenie

V celkovom porovnaní zdravotných a ergonomických funkcií, s prihliadnutím aj k použitým materiálom a cene testovaných modelov Spinalis Hacker a Adaptic Evora, zvíťazil Adaptic v pomere 8:3. „Niektoré parametre je možné považovať za subjektívnejšie, Spinalis by tak mohol získať o dva body lepšie hodnotenie, ak dá užívateľ prednosť tvrdému sedáku a nevadí mu zastaraný dizajn,“ uzatvára test.

„Vzhľadom k tomu, že sme pri vytváraní stoličky Adaptic brali do úvahy mnohé pripomienky zákazníkov a na jej vývoji sa podieľal tím lekárov a fyzioterapeutov vrátane profesora z technickej univerzity, skvelé umiestnenie v nezávislom teste potvrdzuje, že sa podarilo splniť naše predsavzatie ponúknuť zákazníkovi najmodernejšie riešenie pre zdravé sedenie,“ komentuje výsledok Martin Macháček, riaditeľ firmy Adaptic Innovation, ktorá vyrába adaptívne zdravotné stoličky Adaptic.

Adaptic je najnovšia značka zdravotných stoličiek s výkyvným sedákom pre celodenné sedenie v kancelárii alebo doma. Adaptívne zdravotné stoličky zaisťujú prirodzenú pohyblivosť panvy a vyvážene aktivujú svaly hlbokého stabilizačného systému chrbtice – prirodzená funkcia tela odstraňuje bolesti chrbta a zabraňuje chronickým problémom. Vlastníkom značky je akciová spoločnosť Adaptic Innovation. Produktové portfólio Adaptic zahŕňa modely Mio, Evora S, Evora + a Comfort. Značkové zdravotné stoličky je možné kúpiť vo vybraných showroomoch alebo online na www.adaptic-stolicky.sk.

Príloha: Porovnanie zdravotných stoličiek s výkyvným sedákom Adaptic a Spinalis

Adaptic
Spinalis

parameter