Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. novembra 2012 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Závislosť na cukre

BRATISLAVA 19. novembra

Problém treba hľadať v životnom štýle

V prvom rade si treba uvedomiť, prečo vlastne priberáme. Naše telo nie je stavané na príjem veľkého množstva rýchlo vstrebávateľných sacharidov, ako sú cukor a múka a samozrejme, výrobky obsahujúce tieto zložky. Naše telo je prispôsobené na pohyb, ktorý žiaľ u mnohých nepripadá do úvahy. V tomto je kameň úrazu. Ak namietnete, že cukor nekonzumujete, mýlite sa. Cukor sa totiž nenachádza len v sladkostiach. V súčasnosti ho výrobcovia dávajú snáď do všetkých potravín. Nájdete ho všade, aj tam, kde by ste ho nečakali. Len sa dobre pozrite napr. v údeninách, mliečnych výrobkoch… ukrýva sa pod rôznymi názvami ako glukózový sirup, dextróza, sacharóza, fruktóza… Nie je to zvláštne? Čo myslíte prečo? Odpoveď vás možno prekvapí. Cukor (jednoduché cukry vo všetkých podobách) a rovnako aj múka (všetky podoby: hladká, celozrnná či bio) patria k aditívam, ktoré vyvolávajú umelo generovaný hlad a závislosť. Výrobcovia totiž chcú, aby sa zákazníci k ich potr
avinám vrátili, a preto tieto prísady používajú. Zároveň nimi v potravinách zlepšujú vizuálne a senzorické vlastnosti, ktoré však so zdravou výživou nemajú nič spoločné. Ich úlohou je dodať potravinám také vlastnosti, aby boli vizuálne krajšie, aby viac chutili a aby sme ich na posedenie dokázali zjesť viac.

Sme závislí na cukre
Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí na informácie o škodlivosti cukru reagujú podráždene a nedôverčivo. Nejesť cukor sa im zdá neprirodzené. Opak je však pravdou. Ľudstvo predsa žilo bez cukru desaťtisíce rokov. Kryštálový cukor človek používa cca 200 rokov, pričom najväčší rozmach nastal v posledných 100 rokoch. Len za posledných 30 rokov sa sortiment sladkostí, cestovín, pečiva a výživových doplnkov nehorázne rozšíril. Toho, čo bolo najmenej je dnes najviac. Čo myslíte prečo? Prečo sa práve z týchto potravín predáva najviac? Verte, je to preto, lebo po nich idete ako hmyz po svetle. A toto sa volá závislosť! Máme nesprávne stravovacie návyky a životný štýl, čoho dôsledkom sú civilizačné choroby ako infarkt, mozgová mŕtvica, diabetes, kardiovaskulárne ochorenia, lipidové ochorenia a rakovina, na ktoré sa denne umiera vo veľmi veľkom počte. Týmto chorobám sa dá predísť veľmi ľahko. Aj keď to pre niekoho môže byť veľmi ťažké nakoľko závislosť je veľmi silná, rovnako a
ko aj propagácia komerčných potravín. Stačí len zmeniť životný štýl!

Nám na vašom zdraví záleží!

Ing. Ivan Gallo
Výkonný riaditeľ Norbi Update

http://www.update.sk
POTRAVINÁRSKE VÝROBKY PRE ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL
PODNIKAJTE V ZDRAVOM ŽIVOTNOM ŠTÝLE!
Otvorte si aj vy predajňu
Norbi Update!
Bližšie info na franchise@update.sk

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx

Odporúčané články

Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II od HB Reavis za viac ako 200 mil. € Poznáte Intuitívne stravovanie?

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zdravie

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies