94992_philips uv c disinfection upper air luminaires at dm 1 676x451.jpg
25. februára 2021 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Zamestnanci a zákazníci siete drogérie dm sa teraz vďaka UV-C dezinfekčným svietidlám Philips môžu cítiť bezpečnejšie

25.2.2021 –
Predajne dm sú prvým maloobchodníkom na Slovensku, ktorý inštaloval UV-C osvetlenie
Riešenie poskytuje ďalšiu úroveň ochrany zákazníkom a zamestnancom 40 pobočiek predajní dm
UV-C sa používa už viac než 35 rokov ako rýchly a účinný dezinfekčný prostriedok vzduchu, vody a povrchov

Spoločnosť Signify (Euronext: LIGHT), svetový líder v oblasti osvetlenia, nainštalovala 280 stropných UV-C dezinfekčných svietidiel Philips v 40 pobočkách slovenského reťazca drogérií dm, čím poskytuje ich zákazníkom a zamestnancom ďalšiu úroveň ochrany. Inštalácia je súčasťou pilotnej fázy, ktorá zahŕňa obchody v Bratislave a okolí, ďalšie pobočky budú čoskoro nasledovať. Počas ďalšej fázy projektu plánuje reťazec dm nainštalovať stropné UV-C dezinfekčné žiariče aj v priestoroch pre zamestnancov a v sklade.

„Predajne dm navštevujem najmä pre ich pestrý sortiment. Teraz, keď si musíme dávať väčší pozor na svoje zdravie a chrániť našich najbližších, ma veľmi potešila nová inštalácia dezinfekčných svietidiel Philips UV-C v ich predajniach. Viem, že urobili maximum, aby svojim klientom zaistili „zdravé“ predajne,“ povedala zákazníčka predajne dm Michaela Dobšovičová z Bratislavy.

UV-C je zaužívanou metódou dezinfekcie, ktorá sa používa na prevenciu šírenia chorôb dezinfekciou vzduchu, vody a povrchov. UV-C rozkladá DNA alebo RNA mikroorganizmov, vrátane vírusov a baktérií, a zneškodňuje ich. Pri laboratórnom testovaní UV-C zdroja svetlá Signify znížili infekčnosť vírusu SARS-CoV-2 na povrchu pod detegovateľnú hladinu len za 9 sekúnd.[1]

Ako UV-C dezinfekcia predajní drogérie dm funguje?

V jednotlivých predajniach drogérie dm sú inštalované stropné UV-C čističky vzduchu Philips. Čističky možno používať i počas prítomnosti ľudí v miestnosti, keďže sú inštalované v takej výške, ktorá v kombinácii s tienením a optikou bráni pôsobeniu zdroja UV-C žiarenia. Vzduch v hornej časti miestnosti je tak neustále dezinfikovaný UV-C žiarením a prirodzenou konvekciou prúdenia vzduchu v miestnosti. Týmto spôsobom sa dezinfikuje maximálny objem vzduchu a zároveň je zaistená bezpečnosť a nedochádza k prerušeniu prevádzky predajne.

V rámci projektu sa počíta aj s inštaláciou stropných UV-C dezinfekčných čističiek do zasadacích miestností v kanceláriách spoločnosti. Momentálne je už týmto UV-C zariadením vybavená jedna zasadacia miestnosť.

„S inštaláciou stropných dezinfekčných svietidiel u ďalšieho predajcu sme veľmi spokojní, pretože to ilustruje obrovský potenciál ďalších ochranných opatrení v tomto trhovom segmente,“ uviedol Harsh Chitale, vedúci divízie digitálnych riešení v spoločnosti Signify. „Je to jedno z mnohých miest, kde môže mať UV-C dezinfekčné osvetlenie zmysluplný prínos, ako teraz, tak aj v budúcnosti.“

Spoločnosť Signify je už viac ako 35 rokov na čele technológie UV a má preukázateľné výsledky v oblasti inovácií a významné skúsenosti s aplikáciou UV-C osvetlenia. UV-C osvetlenie Signify je navrhnuté, inštalované a používané v súlade s bezpečnostnými pokynmi pre konkrétny produkt a vyrába sa pomocou prísne kontrolovaných priemyselných procesov. UV-C osvetlenie by mali vždy používať odborníci v súlade s bezpečnostnými požiadavkami a pokynmi, aby sa zabránilo vystaveniu ľudí a zvierat tomuto žiareniu, keďže by mohlo dôjsť k poškodeniu ich kože a očí.

[1] Nadia Storm et al., Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Subject to peer review and available only as a pre-print at https://www.researchsquare.com/article/rs-65742/v2.

Informačný servis

Čerstvé potraviny v BILLA sú bezpečné a koronavírus sa nimi neprenáša, potvrdilo ďalšie testovanie Predstavenstvo spoločnosti Philip Morris ČR a.s. oznamuje, že valné zhromaždenie akcionárov bude rozhodovať mimo svoje zasadnutia (tzv. per rollam), oznamuje finančné výsledky za celý rok 2020 a návrh na rozdelenie zisku spoločnosti

Z kategórie Slovensko