7. novembra 2012 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Výsledky potvrdili, že ľudia chcú mať naďalej možnosť výberu

BRATISLAVA 7. novembra – Celkový počet vyše 187 tisíc občanov, ktorí sa rozhodli k 1.1.2013 zmeniť zdravotnú poisťovňu potvrdil skutočnosť, že ľudia chcú naďalej zachovať pluralitný systém. Výsledky zároveň potvrdili, že Union zdravotná poisťovňa je v tomto roku jedinou poisťovňou, ktorá zaznamenala nárast poistného kmeňa, a to 29 883

„Výsledky prepoisťovacieho obdobia jasne potvrdili, že ľudia na Slovensku jednoznačne vnímajú rozdiel v kvalite starostlivosti a chcú mať aj naďalej možnosť výberu zdravotnej poisťovne. Štatistiky navyše potvrdili, že napriek vytvorenej neistote zo strany ministerstva zdravotníctva a vlády SR celkový počet ľudí v súkromných poisťovniach opäť narástol. Vyše 1,8 milióna občanov Slovenska poslalo ministerstvu a vláde SR jednoznačný signál, že dôverujú pluralitnému systému a chcú byť poistení v súkromnej zdravotnej poisťovni,“ komentoval výsledky Roman Podolák, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

„Mimoriadne nás teší, že Union zdravotná poisťovňa (Union ZP) je jediná zdravotná poisťovňa, ktorá v tomto roku dokázala zvýšiť počet svojich poistencov. Union ZP tak pokračuje aj v siedmom roku svojej existencie v raste, a to napriek nátlaku v podobe avizovaného zlučovania poisťovní a chystaného vytvorenia jedinej štátnej zdravotnej poisťovne. Náš výsledok ukázal, že ľudia oceňujú na Union zdravotnej poisťovni podporu zdravotnej prevencie, včasnú a bezpečnú zdravotnú starostlivosť a kvalitné služby pre pacientov,“ dodal R. Podolák.

ax

Nadácia SPP zverejnila výsledky programu Športuj aj ty! Riaditeľ SZŠ Lučenec Miroslav Sekula: Sme hrdí na to, že patríme medzi lídrov v odbornom vzdelávaní

Z kategórie Zdravie