23. októbra 2017 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Vysielanie Rádia Patria bude na Žitnom ostrove spoľahlivo dostupné

BRATISLAVA 23. októbra – RTVS dnes podpísala dodatok k zmluve so spoločnosťou Towercom na poskytovanie strednovlnného vysielania. Od 1. novembra sa výrazne zvýši výkon vysielača v Nitre a opätovne sa spustí vysielač v Rimavskej Sobote. Prevádzka vysielača v Čižaticiach pokračuje bez zmien. Výsledkom bude spoľahlivo dostupné vysielanie Rádia Patria na stredných vlnách pre obyvateľov Žitného ostrova a pokryje sa aj časť Gemera.

„Napriek tomu, že najväčšia časť cieľovej skupiny poslucháčov Rádia Patria žije na Žitnom ostrove, mali sme doteraz najväčšie problémy s dostupnosťou práve v tomto regióne. Zvýšenie výkonu vysielača v Nitre bude znamenať spoľahlivý príjem Patrie. Myslím si, že stredné vlny v prípade informačného rádia majú svoje opodstatnenie aj v súčasnom období,“ uviedol riaditeľ Centra národnostného vysielania RTVS Attila Lovász.

Koncom októbra zároveň nadobudne účinnosť dnes podpísaná zmluva na digitálne pozemné vysielanie v systéme DAB+. Pre RTVS sa tak začne príprava na úplnú digitalizáciu rozhlasového éteru. Prostredníctvom vysielačov Bratislava-Kamzík, Banská Bystrica-Laskomer, Košice–Heringeš a Žilina- Krížava spustí RTVS oficiálnu pilotnú digitálnu prevádzku. V digitálnom rozhlasovom multiplexe DAB+ cez uvedené vysielače šíria svoje programové služby Rádio Slovensko, Rádio Devín, Rádio_FM, Rádio Patria v kombinácii s Rádio Slovakia International (RSI), Rádio Junior a Rádio Litera. Pre Patriu pôjde o značné rozšírenie pokrytia, pre Rádio Slovensko, Devín a Rádio_FM o novú distribučnú platformu a v prípade Rádia Junior, Litera a RSI o významné priblíženie sa k poslucháčovi.

„RTVS ako verejnoprávny vysielateľ zabezpečuje pre občanov Slovenska pravidelné rozhlasové vysielanie aj v jazykoch národnostných menšín. Sme radi, že po rokovaniach so spoločnosťou Towercom sa nám podarilo rozšíriť pokrytie signálom Rádia Patria v lokalitách, ktoré boli doteraz ´hluché´. Verím, že si tak Rádio Patria nájde ďalších poslucháčov,“ poznamenal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Dostupnosť Rádia Patria zlepší i nový digitálny vysielač DAB+ pre Dunajskú Stredu, ktorý RTVS plánuje spustiť po zavŕšení úspešných rokovaní koncom tohto roka. Týka sa to aj novej FM frekvencie 102,4 MHz v Senci, ktorú Rada pre vysielanie a retransmisiu pridelila RTVS v riadnom výberovom konaní.

Táto informácia je komerčným oznámením a je odvysielaná v znení dodanom klientom bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá.
www.prservis.sk; email: prservis@sita.sk

Vianočný darček pre TV zákazníkov UPC: voľné vysielanie až 52 staníc pre všetkých počas sviatkov Najúspešnejší ročník ankety SOWA Social Awards Slovakia prepisuje rekordy a vstupuje do druhého kola!

Z kategórie Ostatné