21. mája 2013 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyhrajte 7000 eur a dve vlastné výstavy s Henkel Art.Award

BRATISLAVA 21. mája – Spoločnosť Henkel vyhlasuje už 12. výzvu na podávanie prihlášok do súťaže Henkel Art.Award pre kreatívnych umelcov z 23 krajín regiónu strednej a východnej Európy. Táto umelecká cena v celkovej hodnote 35 000 eur zahŕňa peňažnú výhru v hodnote 7 000 eur a zorganizovanie dvoch výstav. Uzávierka prihlasovania umeleckých diel do súťaže bude 7. júna 2013. V minulom ročníku súťaže Henkel Art.Award prihlásili mladí umelci z 20 krajín celkovo 931 umeleckých diel.

V spolupráci s centrom KulturKontakt Austria a múzeom moderného umenia vo Viedni (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – MUMOK) bude súťaž Henkel Art.Award 2013 opäť výbornou príležitosťou pre výnimočné a inovatívne diela vytvorené mladými umelcami v oblasti maľby, kresby, fotografie, videoumenia a inštalácie.

Medzinárodná porota zostavená z významných odborníkov sa na jeseň v roku 2013 stretne, aby spomedzi všetkých prihlásených umeleckých diel vybrala do finále súťaže 5 najlepších, ktoré budú bojovať o hlavnú výhru. Víťaz bude zverejnený v decembri toho roku na slávnostnom udeľovaní cien vo Viedni.

„Umenie prispieva k vzájomnému porozumeniu a pozitívnemu spolunažívaniu ľudí,“ hovorí prezident spoločnosti Henkel CEE Günter Thumser, aby vysvetlil dôvody, prečo sa spoločnosť Henkel už dlhodobo angažuje v oblasti sponzorovania umeleckej činnosti. „Prostredníctvom našej Henkel Art.Award by sme chceli podporovať tento trend vo východnej Európe.“

Ďalšie informácie a podmienky prihlasovania sa do súťaže sú dostupné na stránke http://www.henkel.sk/160_SKS_HTML.htm, http://artaward.henkel-cee.com alebo www.facebook.com/HenkelArtAward.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Autosalón Autoshow Nitra opäť v plnej sile! Staviame Vaše domovy, ale domov tvoria maličkosti

Z kategórie Kultúra