26. novembra 2015 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyhodnotenie kampane Študentská kvapka krvi 2015

Bratislava, 26. novembra 2015 (WBN/PR)

Vyhrňte si rukávy pre dobrú vec – slogan 21. ročníka Študentskej kvapky krvi Slovenského Červeného kríža počas piatich týždňov vyzýval mladých ľudí – prvodarcov, ale aj mnohonásobných darcov krvi, aby šli darovať krv.

Tento rok kampaň trvala od 19. októbra do 20. novembra. Pre dobrú vec sa veru vyhrnúť rukávy oplatilo. Túto jeseň tak počas Študentskej kvapky krvi urobilo 27 332 darcov krvi, z nich krv nakoniec darovalo 23 576. Rady pravidelných darcov krvi v tomto ročníku rozšírilo 5 709 prvodarcov.

Ľudia darovali krv nielen na odberových miestach, no tiež na 232 mobilných odberoch krvi zorganizovaných na školách, miestnych úradoch, v sídlach firiem či iných organizácií. Kampaň tiež sprevádzalo 44 náborových workshopov a 10 simulovaných odberov, ktoré počas nej Slovenský Červený kríž v intenzívnejšej miere pripravil vo všetkých väčších mestách a mnohých obciach Slovenska.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa do kampane zapojili!

tk

Riaditeľ SZŠ Lučenec Miroslav Sekula: Sme hrdí na to, že patríme medzi lídrov v odbornom vzdelávaní Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu

Z kategórie Zdravie