6. decembra 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyhlásenie predsedu vlády SR Roberta Fica k smrti Nelsona Mandelu

BRATISLAVA 6. decembra – S Nelsonom Mandelom ma spája osobný zážitok, keď som sa ako pozorovateľ zúčastnil na 1. slobodných demokratických voľbách v roku 1994, v ktorých jeho politická strana ANK dominantne zvíťazila a apartheid musel uvoľniť miesto ušľachtilej myšlienke ľudskej rovnoprávnosti. Atmosféra v tomto čase bola neuveriteľná a každá informácia o JAR, vrátane tej najsmutnejšej – smrť Nelsona Mandelu ma vracia k spomienkam na rok 1994.

Ako predseda vlády vyslovujem ľútosť, že svet stráca ďalšiu významnú osobnosť.

Robert Fico, predseda vlády SR

mt

Odporúčané články

O granty v celkovej výške 250 000 eur je možné požiadať už iba mesiac Predstavujeme garantovanú energetickú službu, spoľahlivého pomocníka pri obnove budov a zariadení