89144_foto 676x451.jpg
7. novembra 2018 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Volkswagen Slovakia sa stal opäť najväčším platiteľom daní na Slovensku

BRATISLAVA 7. novembra 2018

Spoločnosť a jej spolupracovníci zaplatili na priamych daniach a odvodoch za rok 2017 viac než štvrť miliardy eur
Už viac ako 27-ročné pôsobenie na Slovensku

Volkswagen Slovakia sa stal opäť najväčším platiteľom daní na Slovensku. Spoločnosť a jej spolupracovníci v roku 2017 odviedli na priamych daniach a odvodoch 250,7 milióna eur, čo je nárast o vyše 15 percent v porovnaní s predchádzajúcim prvenstvom (217 miliónov eur) v roku 2016. Ocenenie Daňovník roka udelili firme včera počas slávnostného galavečera TREND TOP 2018 v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave.

„Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 27 rokov. Patrí medzi najväčších zamestnávateľov, investorov a exportérov v krajine. Je teda logické, že platenie daní a odvodov je súčasťou nášho pôsobenia. Samotné umiestnenie vnímame ako ocenenie našej snahy a úspechu na našom primárnom poli pôsobenia – pri výrobe kvalitných automobilov pre náročných zákazníkov na celom svete. Vďaka patrí aj našim spolupracovníkom,“ uviedol Ralf Sacht, predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia a člen predstavenstva pre technickú oblasť.
Rebríček najväčších platiteľov daní na Slovensku zostavil týždenník TREND v spolupráci s poradenskou spoločnosťou BMB Leitner. Výsledky zohľadňujú daň z príjmu právnických osôb, daň z príjmov zo závislej činnosti a odvody zamestnancov a zamestnávateľa.

Odporúčané články

Predajcovia jazdeniek rozširujú ponuku aj personálne obsadenie, vlani ľudia využili dni voľna na masívne nákupy AAA AUTO otvorí päťdesiatu pobočku, expanzia pomôže cieľu predať 100 000 áut

Z kategórie Slovensko

Zavrieť