92878_adobestock_234942101 676x451.jpeg
5. mája 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Virkon S od LANXESS zabije vírus vtáčej chrípky počas minúty

5.5.2020 –
Virkon S je vhodný pre dezinfekciu najrôznejších povrchov a vybavenia v poľnohospodárskych chovoch
Dokáže zabrániť prenosu vírusu vtáčej chrípky A, vrátane pandemického vírusu H1N1 2009

Aj v čase pandémia nového koronavírusu netreba zabúdať na ďalšie vírusy, ktoré by pri mutácii a prenose na človeka mohli priniesť veľké komplikácie. Veľkou hrozbou je dlhodobo takzvaná vtáčia chrípka, preto je jej výskyt u operencov odborníkmi dôkladne sledovaný. Našťastie existuje dezinfekcia, ktorá dokáže nebezpečný vírus rýchlo zlikvidovať.

Nebezpečný vírus sa dá eliminovať špeciálnou dezinfekciou

Nedávno potvrdená vtáčia chrípka v jednom chove moriek v USA zdôrazňuje význam dezinfekcie a dodržiavania hygienických noriem v hydinárskych farmách. Epidémia vtáčej chrípky môže chov hydiny totálne zdecimovať a spôsobiť chovateľom likvidačné ekonomické straty. Je preto nevyhnutné, aby chovatelia hydiny zostali ostražití.

Účinný proti vírusu vtáčej chrípky H7N9 je veterinárny dezinfekčný prostriedok Virkon S, ktorý vyvinula chemická spoločnosť LANXESS. Potvrdila to štúdia popredného poskytovateľa laboratórnych testov z USA – Accuratus Lab Services. Štúdia bola vypracovaná za podmienok požadovaných Agentúrou pre ochranu životného prostredia USA (EPA). Potvrdila, že dezinfekcia Virkon S dokáže deaktivovať vírus vtáčej chrípky H7N9 v priebehu jednej minúty pri použití riedenia 1: 200.

Virkon S sa v hydinárňach používa na dezinfekciu povrchov, zariadení aj vozidiel. Na rozdiel od mnohých iných dezinfekčných prostriedkov, zostáva popri vtáčej chrípke vysoko účinný proti špecifickým patogénom, ako je infekčná bronchitída a adenovírus vyskytujúce sa v chovoch vtákov.

Jeff Odle, technický manažér predaja spoločnosti LANXESS v Severnej Amerike uvádza, že vtáčia chrípka je skutočne vážny problém, s ktorým sa musia chovatelia aj výrobcovia popasovať. „Je potrebné hľadať cesty, ako sa vírus mohol na farmu dostať a následne vykonať kroky, ktoré tomu zabránia. Výber kvalitného a prevereného dezinfekčného prostriedku, ktorý je účinný nielen proti vtáčej chrípke, ale aj ďalším ochoreniam, musí byť pre chovateľov prioritou,“ vysvetľuje Jeff Odle.

Riešenie LANXESS využívajú podniky po celom svete

Dezinfekčné prostriedky spoločnosti LANXESS sa používajú po celom svete. Vďaka širokému portfóliu antimikrobiálnych účinných látok, konzervačných látok a dezinfekčných prostriedkov, ponúka obchodná jednotka LANXESS riešenia šité na mieru zákazníkom v mnohých priemyselných odvetviach. Obchodná jednotka LANXESS Material Protection Products má v súčasnej dobe klientov v USA, Nemecku, Číne, Indii, Singapure, vo Veľkej Británii či v Brazílii.

Nemecký LANXESS vyvíja a vyrába dezinfekčné látky a ďalšie materiály v 33 krajinách sveta

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2018 dosiahol obrat 7,2 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 15 500 zamestnancov v 33 krajinách. Spoločnosť je zastúpená v 60 výrobných závodoch po celom svete. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme sa nachádzajú na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Informačný servis

Dezinfekčný prostriedok Virkon S od spoločnosti LANXESS dokáže zničiť vírus slintačky a krívačky už za 30 sekúnd Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS je účinný pri dezinfekcii vzduchu v interiéroch

Z kategórie Slovensko