19. marca 2015 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

V piatok si pripomenieme Svetový deň ústneho zdravia

BRATISLAVA 19. marca – V piatok 20. marca 2015 je Svetový deň ústneho zdravia a aj na Slovensku si pripomíname, akú dôležitú úlohu zohráva prevencia pri udržaní si zdravého chrupu a ústnej dutiny. Viete, že zubný kaz je najrozšírenejšie chronické ochorenie na svete? Postihuje 90% dospelých a 60-90% detí v školskom veku. Celosvetovo ide o 4. najdrahšie ochorenie, hlavne kvôli tradičnému kuratívnemu prístupu. Je alarmujúce, že na Slovensku majú 12-ročné deti v priemere až 4 kazy. Tomuto ochoreniu sa pritom dá zabrániť.

Spoločnosť Colgate v spolupráci so Slovenskou komorou zubných lekárov preto zorganizovala sprievodné podujatia pre verejnosť v 3 slovenských mestách – Košice (pred Magistrátom mesta Košice), Prešov (Hlavná ulica) a Trenčín (Mierové námestie). Od 10.00 do 16.00 hod. budú v centrách miest pod krytými stanmi prebiehať vzdelávacie akcie s názornými ukážkami správnej techniky čistenia zubov, pričom deti z materských a základných škôl sa budú môcť hravou formou naučiť základným hygienickým zručnostiam, pravidlám zdravej výživy a správnej technike čistenia zubov. Pre dospelých návštevníkov je pripravený personál, ktorý ich bude edukovať a odpovedať na všetky otázky. Súčasťou akcií je aj vypĺňanie dotazníka, vďaka ktorému sa dozvieme viac o vedomostiach o ústnom zdraví Slovákov a ich návykoch. Na záver dňa získa jeden vyžrebovaný šťastlivec a jedna zo zúčastnených škôl v každom meste balíček starostlivosti o ústnu hygienu pre rodinu na celý rok. Súčasťou podujatia sú aj zľavnené poukážky na vybrané produkty, ktoré návštevníci dostanú priamo na mieste. Vo vybraných lekárňach budú zase odmenení tí, ktorí si zakúpia elmex gel, keďže k svojmu nákupu dostanú vzorku ústnej vody a pasty elmex Cavity Protection zdarma.

Svetový deň ústneho zdravia vyhlásila Svetová federácia zubných lekárov v roku 2008 v snahe informovať laickú verejnosť o správnej ústnej hygiene a jej vplyve na celkové zdravie jednotlivca – fyzické aj duševné. Spoločnosť Colgate však mesiac marec oslavuje ako Mesiac ústneho zdravia už 20 rokov. Táto iniciatíva je zameraná na zvýšenie povedomia o dôležitosti ústneho zdravia a na vzdelávanie verejnosti o prevencii zubného kazu a správnych návykoch. Slogan tohto ročníka znie „Usilujme sa o zdravší úsmev“. Dôvod na oslavu je o to väčší, že Colgate uviedol na slovenský trh prelomovú novinku – zubnú pastu Colgate® Maximum Cavity Protection s Neutralizáciou cukrových kyselín™.

Vývoj inovatívnej technológie trval spoločnosti Colgate 8 rokov, pričom do klinického hodnotenia bolo zapojených 14 000 účastníkov štúdií. Vďaka veľkej vzorke a dosiahnutým výsledkom možno túto technológiu považovať za prelom v oblasti prevencie zubného kazu.

O spoločnosti Colgate-Palmolive
Colgate-Palmolive je popredná globálna spoločnosť zameraná najmä na starostlivosť o ústnu hygienu, osobnú starostlivosť, domácnosť a výživu domácich miláčikov. Colgate predáva produkty vo viac než 200 krajinách a teritóriách po celom svete, pričom na trhu má známe značky ako sú Colgate, elmex, Palmolive, Protex, Ajax, Lady Speed Stick, Mennen, Softsoap, Irish Spring, Sorriso, Kolynos, Tom’s of Maine, Sanex, Axion, Fabuloso, Soupline a Suavitel, ako aj Hill’s Science Diet, Hill’s Prescription Diet a Hill’s Ideal Balance.

ax

Výstava Tradícia netradične: Ľan a konopa Smolenický zámok pozýva na ochutnávku exkluzívnej zámockej medoviny

Z kategórie Zdravie