90198_untitled 1.jpg
19. marca 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

V Kauflande opäť nadpriemerne porastú mzdy

BRATISLAVA 19. marca 2019 – Od 1. marca Kaufland zvýšil plat zamestnancom prevádzok. Ide o zvýšenie platu v priemere o viac ako 10 %, pri pozícii pracovník prevádzky obchodu až o takmer 18 %. Pre spoločnosť je spokojnosť zamestnancov kľúčová. Dôkazom toho je pravidelné nadpriemerné zvyšovanie platu, prepracovaný systém finančných i nefinančných benefitov a aktívna podpora talentov z vlastných radov.

Špičková starostlivosť o zamestnancov je pre Kaufland na prvom mieste. Jedným z faktorov, ktorými Kaufland motivuje svojich zamestnancov prevádzok, je pravidelné zvyšovanie platov. V priemere zvýšila spoločnosť platy svojim zamestnancom na prevádzkach o viac ako 10 %. Zamestnanci na pozícii pracovník prevádzky obchodu si tento rok polepšia skoro o 18 %. Ohodnotenie zamestnancov nad úrovňou priemeru trhu je pre spoločnosť jedným z hlavných cieľov.

Ceníme si prínos našich zamestnancov a ich prácu. Pri plnom, ale i čiastočnom úväzku dokonca ponúkame garanciu ročného navýšenia platu počas 4 rokov. Zodpovedajúce finančné ohodnotenie považujeme za dôležité, a preto ponúkame zamestnancom i ďalšie finančné benefity ako príspevok pri sobáši, pri narodení dieťata, príspevok pri pracovnom a životnom výročí, ale i pomoc rodine pri úmrtí zamestnanca,“ uvádza riaditeľka oblasti ľudských zdrojov spoločnosti Kaufland Karin Marková.

Okrem finančných benefitov sú podľa Kauflandu dôležité aj benefity, ktoré zamestnancom spríjemňujú každodenný pobyt v práci a prispievajú k ich celkovej spokojnosti. Zamestnanci sa tak môžu spoľahnúť na vernostnú dovolenku, ovocné dni, športové aktivity či aktuálne veľmi vyhľadávaný spôsob oddychu – sabatikal.

Spoločnosť Kaufland dbá aj na osobný rozvoj a kariérny rast zamestnancov, ktoré nevníma len ako atraktívne pojmy. Špeciálne nástroje talent manažmentu a Kaufland Leadership program sú súčasťou dlhodobého cieľa spoločnosti obsadzovať vedúce pozície ľuďmi z vlastných radov. „Máme veľa príkladov, kedy talentovaní a šikovní ľudia dostali príležitosť vyrásť z pozície predavač pokladník až do najvyššieho manažmentu, alebo ktorí začínali ako trainee a v súčasnosti riadia vlastné oblasti nákupu alebo logistiky na pozíciách stredného a vyššieho manažmentu. To zároveň dáva motiváciu a pozitívny príklad aj ostatným,“ hovorí ďalej Marková. Kaufland ponúka aj čiastočné úväzky, ktoré sú vítané najmä matkami a otcami počas materskej alebo rodičovskej dovolenky a po nej.

Spoločnosť Kaufland je držiteľom ocenení Top Employer 2019 na Slovensku a v Európe, ktoré spoločnosť získala tento rok prvýkrát a Najzamestnávateľ 2018 v kategórii Obchod a služby. Cieľom prestížnej ankety Najzamestnávateľ je priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na Slovensku na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. Ocenenie Top Employer sa udeľuje na základe podrobného externého auditu oddelenia ľudských zdrojov. V rámci neho sú posudzované oblasti ako rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity, firemná kultúra a iné.

Reťazec prenikol do virtuálneho sveta, v počítačovej hre Kaufland World prináša zábavu aj návod na zdravý jedálniček Zamestnancov Kauflandu čaká ďalšie zvyšovanie platov, nástupná mzda na pozícii predavač za 5 rokov stúpla o takmer 30%

Z kategórie Slovensko