25. septembra 2012 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

Urpiner porazil v slepom teste Zlatého Bažanta

BRATISLAVA 25. septembra – V najväčšom slepom pivnom súboji, kde ľudia testovali pivá Zlatý Bažant 12% a Urpiner 12%, pričom nevedeli, o aké pivá ide, sa pre Urpiner rozhodlo 50% a pre Zlatého Bažanta 45% testujúcich. Zvyšných 5% odpovedí bolo nerozhodných.Nad priebehom celého testu dohliadali notári a priebeh bol natáčaný na videokamery.

„Šiesteho septembra sme verejne oznámili vznik otvoreného občianskeho hnutia PIVOBRANA, ktorého cieľom je chrániť a podporovať nezávislé slovenské pivovarníctvo. Oznámili sme aj prvú veľkú verejnú akciu PIVOBRANY, ktorou bol slepý test dvoch pív – Urpineru a Zlatého Bažanta. Sľúbili sme aj zverejnenie výsledkov a teraz ten sľub plníme,“ povedal predseda Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska Ľubomír Vančo.

Vančo zároveň pripomenul, že asociácia opakovane, ale bezvýsledne vyzývala firmu Heineken, aby nominovala do organizačného štábu svojich ľudí a spolupodieľala sa na celom podujatí.

„V tomto teste bola spravodlivosť a transparentnosť kľúčovým faktorom. Nakoľko sa však firma Heineken nijakým spôsobom nezapojila do organizácie, museli sme využiť služby kontrahovaných notárov, ktorí nad priebehom akcie dohliadali,“ skonštatoval Vančo a dodal, že myšlienka slepého testu vznikla ako reakcia na právne hrozby firmy Heineken voči Banskobystrickému pivovaru (BBP) za reklamu, kde BBP kládol otázku: „Viete, ktoré slovenské pivo je skutočne svetové?“.

Podrobné informácie o verejnom slepom spotrebiteľskom teste sú zverejnené na www.pivobrana.sk.

„Banskobystrický pivovar je zakladajúcim členom Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska a jej členovia schválili myšlienku vyzvať Heineken na slepý test, pretože sú presvedčení, že právne hrozby voči BBP zo strany Heineken neboli na mieste,“ povedal Ľubomír Vančo a dodal, že slepý test je najlepším ukazovateľom skutočnej kvality a spotrebiteľskej akceptácie akéhokoľvek výrobku. „Rozhodujú iba ľudia, spotrebitelia a zákazníci. A nerozhodujú sa podľa reklamy, ale iba a výlučne podľa chuti. V tom je sila slepého testu,“ dodal

ax

Malé pivovary na festivale v Ružinove MPRV: Záujem o potravinársku Značku kvality SK stúpa

Z kategórie Potraviny