16. septembra 2014 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

UNIVERSITY DAY 2014: Škola budúcnosti môže byť realitou už dnes

BRATISLAVA 16. septembra – Technologické novinky, vízie, svetové trendy, príklady z praxe a inovácie, ktoré zmodernizujú slovenské univerzity. To všetko predstaví spoločnosť DATALAN na ďalšom ročníku odbornej konferencie UNIVERSITY DAY 2014. Novinkou je otvorené diskusné fórum zástupcov akademickej sféry a IT lídrov o témach, ktoré sú pre slovenské školy, pedagógov aj študentov v súčasnosti prioritné.

Konferencia UNIVERSITY DAY 2014 sa koná 18. septembra v Jasnej a o účasť na podujatí prejavila záujem viac než stovka hostí z univerzitného a vedeckého prostredia. Čakajú na nich dynamické prezentácie a množstvo inšpirácie. Každý spíker má 7 minút na to, aby hosťom predstavil špičkové technológie, ktoré dokážu premeniť slovenské univerzity na vzdelávacie inštitúcie 21. storočia. „Našim cieľom je prinášať univerzitám nielen moderné systémy, ktoré vytvárajú komunikačný kanál medzi študentmi a školou, ale aj inovatívne riešenia, vďaka ktorým sú informácie dostupné pre všetkých rýchlo a jednoducho,“ uviedol Miloslav Gregáň, manažér pre oblasť školstva v spoločnosti DATALAN. „Mobilné služby pre študentov, digitálny obsah a interaktívne vzdelávanie, aplikácie na podporu manažmentu univerzít a tiež nástroje na aktiváciu služieb prostredníctvom biometrického digitálneho podpisu a tabletu, to všetko už môže byť bežnou súčasťou našich škôl.“

Hlavné témy konferencie UNIVERSITY DAY 2014

Mobilne trendy a služby
– multimediálny obsah, digitálne učebné materiály, zdieľanie informácií
– inovatívne formy vzdelávania
– najnovšie IT trendy a inteligentné zariadenia

Big Data a Cloud
– správa dát s významom, hodnotenie a analýzy študentov a ich uplatnenie v praxi
– zdieľanie poznatkov medzi univerzitami a firmami
– využitie cloudu v univerzitnom prostredí, softvérovo- definované datacentrum

Úspešné riešenia z praxe
– elektronické vzdelávanie na Slovensku
– efektívnejšie riadenie digitálnej univerzity
– veda a výskum na univerzitách

Tento rok DATALAN pre hostí pripravil aj unikátnu diskusnú platformu, v ktorej sa stretnú zástupcovia akademickej sféry a technologickí lídri. Témou diskusie bude nové programovacie obdobie, plány, projekty a technologické výzvy v najbližšom období, a tiež spolupráca univerzít s komerčnou sférou, najmä v oblasti výskumu. Účasť v diskusii prisľúbili Doc. Ing. Jozef Habánik, PhD., rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne , prof. Stanislav Stankoci, akad. mal., rektor Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, prof. Ing. Stanislav Kmeť, CSc., prorektor pre vedu a výskum na Technickej univerzite v Košiciach, a tiež Ing. Stanislav Sipko, poradca ministra pre vedu a techniku na MŠVVŠ SR a Ing. Robert Škripko, generálny riaditeľ ASFEU.

Pre návštevníkov budú, tak ako je na odborným konferenciách spoločnosti DATALAN dobrým zvykom, pripravené aj živé ukážky najnovších technológií, napr. inteligentných okuliarov, a tiež zariadenia budúcnosti – drony ZeroTech HighOne!

Viac informácií a kompletný program konferencie, ako aj prezentácie spíkrov a fotoreportáž po podujatí, nájdete na www.datalan.sk/universityday

ax

Vyberáte si MBA? Kľúčovým faktorom je zahraničná spolupráca Mäta – kľúč k lepšej pamäti a sústredeniu

Z kategórie Informačné technológie