99917_copy of visual03 676x380.jpeg
28. septembra 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Unikátna decentralizovaná kryptoburza slovenskej spoločnosti Mangata získala od investorov 4,2 milióna dolárov

28.9.2022 – Nové kolo financovania, do ktorého sa zapojili predchádzajúci investori, zvýšilo hodnotu slovenského startupu na 60 miliónov dolárov.

Mangata, komunitou riadená decentralizovaná kryptoburza (DEX), ktorá sa snaží vyriešiť niektoré z najväčších problémov súčasného globálneho trhu krypto, získal kapitál v hodnote 4,2 milióna dolárov, krátko po spustení svojho prvého blockchain v sieti Kusama. Hodnota spoločnosti tým vzrástla na 60 miliónov dolárov.

Predchádzajúci investori Altonomy, Polychain a TRGC sa zúčastnili aj tohto strategického kola a pripojili sa k nim noví investori vrátane Signum Capital, Infinity Ventures Crypto, Figment, ZMT Capital, AngelDAO a Paribu Ventures.

„Altonomy verí v snahy Mangaty o prepojenie veľkých blockchainov, zlepšenie bezpečnosti pre obchodníkov a pomoc pri znižovaní nakladov odstránením premenlivych poplatkov z rovnice, a preto sme sa vrátili na druhé kolo financovania,“ hovorí riaditeľ Altonomy Ricky Li.

Mangata ponúka jednoduché a bezpečné decentralizované obchodovanie pre Polkadot a Ethereum. Je prvým blockchainom a burzou zároveň, pripraveným na spustenie, ktorý zabraňuje dominantným formám cenovej manipulácie a maximálnej extrahovateľnej hodnote (MEV). Iné blockchainy sú zraniteľné na praktiky insider tradingu a predbiehania (front-runningu), ktoré kradnú obchodníkom priamo pod nosom. Mangata DEX ich však zastaví na úrovni konsenzu distribuovaného systému pomocou novej metódy výroby blokov, architektúry Themis, vďaka ktorej je front-running takmer nemožný.

Sieť je zabezpečená prostredníctvom jedinečného mechanizmu Proof of Liquidity, ktorý likviditu opätovne využíva na zaistenie bezpečnosti reťazca. To pomáha vytvárať hlbšie fondy likvidity, zvyšuje efektivitu kapitálu a umožňuje aby ťažiari boli odmenení dvakrát. Mangata zámerne nepodporuje smart kontrakty (inteligentné zmluvy), čo ho ešte viac chráni pred škodlivými účastníkmi alebo botmi.

Ostatné blockchainy sú povestné vysokými a premenlivými poplatkami (gas fees). Jedným z najvýznamnejších návrhov spoločnosti Mangata je úplné vylúčenie týchto poplatkov z rovnice swapov. Vzniká tak priestor na nové stratégie, ako je priemerovanie nákladov v dolároch, ktoré vedie k rýchlejšiemu vyrovnaniu obchodu bez dodatočných nákladov. Ich nový algoritmus buy & burn spojí cenu tokenu s úspechom protokolu. Spôsob, akým je blockchain navrhnutý, zaisťuje fixné poplatky a zároveň poskytuje väčšiu kontrolu nad obchodnými nákladmi a zvýšené príležitosti na arbitráž.

„Jedinečný Proof-of-Liquidity mechanizmus spoločnosti Mangata zvyšuje latku bezpečnosti reťazca a odmeňovania stávok. Naša ekonomika bez premenlivych poplatkov odstraňuje pomalé a drahé vyrovnania, prevládajúce na iných blockchainoch. Toto posledné kolo financovania nám umožní pokračovať v našej misii vytvoriť lepší kryptotrh pre každého, v rámci ekosystému Polkadot aj mimo neho,“ hovorí Peter Kriš, CEO spoločnosti Mangata Finance.

O spoločnosti Mangata

Mangata je DEX novej generácie, vďaka ktorému je možné obchodovať s tokenmi zo všetkých ekosystémov na jedinej burze. Je vybavený swapmi s fixnymi poplatkami, zabraňuje front-runningu a MEV bez dodatočných poplatkov. Zaisťuje tiež sieť revolučným proof-of-liquidity konsenzom. Ako Layer 1 app-chain nie je viazaný starými obmedzeniami a môže optimalizovať od základov kapitálovú efektívnosť a spravodlivosť. Mangata X je nadchádzajúci Kusama DEX, ktorý prekonal rekordy, keď na spustenie súkromné osoby cez crowdloan za menej ako 50 minút vložili kapitál v hodnote dvoch miliónov USD.

Website | Twitter | Discord | GitHub | Blog | Mangata X

Informačný servis

Reťazec prenikol do virtuálneho sveta, v počítačovej hre Kaufland World prináša zábavu aj návod na zdravý jedálniček Dar Taiwanu pre Ukrajinu vo výške 4,6 milióna eur navýšili Slováci a Slovenky o skoro 860-tisíc eur

Z kategórie Slovensko