Tmg_2018_instagram.jpg
Foto: UNICEF
11. mája 2018 SprávyFilantropia od PRservis.skSITA Diskusia()

Týždeň modrého gombíka štartuje 14. mája

BRATISLAVA 11. mája 2018 – Slovenský výbor pre UNICEF už po 14. raz organizuje celoslovenskú verejnú zbierku Týždeň modrého gombíka. Cieľom zbierky, ktorá sa bude konať 14. – 20. mája 2018, je zabezpečiť humanitárnu pomoc pre deti na Ukrajine v konfliktných oblastiach.

Na východe tejto krajiny vypukol ozbrojený konflikt ešte v roku 2014, pričom situácia v Doneckej a Luhanskej oblasti je stále vážna. Následky konfliktu sú aj dnes veľmi citeľné, a to aj v širších oblastiach v blízkosti týchto regiónov.

„Zbierkou a s heslom Pre každé dieťa, detstvo chceme upozorniť na to, že konflikt neberie deťom len materiálne veci, ale zanecháva na nich aj celoživotné postihnutia. Prichádzajú o domovy, školy, ale hlavne o detstvo, ktoré si zaslúžia. Radi by sme týmto deťom aspoň z časti vrátili kúsok detstva, na ktorý majú právo,“ uviedol predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura.

V minulom roku sa vďaka školám a partnerom podarilo vyzbierať sumu 57 972,39 eur, ktorou sa pomohlo deťom v konfliktných oblastiach na Ukrajine. Predpokladá sa, že tento rok sa do zbierky zapojí viac ako 250 škôl, z viac ako 100 miest a obcí na celom Slovensku.

Deťom na Ukrajine, ktoré trpia v dôsledku ozbrojeného konfliktu, môžete pomôcť Vašimi príspevkami do pokladničiek dobrovoľníkov v uliciach slovenských miest a obcí alebo zaslaním príspevku na číslo účtu v tvare IBAN: SK58 0200 0000 0035 0186 8653, vedenom vo VÚB, a.s.

Odporúčané články

Mestský park na Kmeťovom námestí dostáva novú podobu Oddanosť, ktorá zdolá všetky prekážky!

Témy

Z kategórie Filantropia