23. júna 2016 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Turné plodnosti s Bocianom už po ôsmykrát

Párov s poruchami plodnosti pribúda

Vek prvorodičky v najväčších slovenských mestách sa radikálne blíži k číslu 30. Priemerný počet detí v týchto mestách je najnižší a v roku 2100 bude obyvateľov Slovenska sotva 3,6 milióna. Čo je hlavným dôvodom nízkej pôrodnosti a problémov s plodnosťou?

Myslíte si, že stačí vysadiť antikoncepciu alebo naplánovať počatie na čas ovulácie? Pozor, možno práve vás čaká prekvapenie a na bociana budete čakať oveľa dlhšie, ako ste predpokladali. Môže sa tiež stať, že k vám nemusí trafiť vôbec a je dôležité, aby ste mali správne informácie, ktoré vám ušetria množstvo sklamania a peňazí.

Problém s plodnosťou má každá ôsma žena. Napriek tomu, ako ukazujú prieskumy Občianskeho združenia Bocian, si ženy myslia, že rodiť po štyridsiatke nie je žiadny problém. O ochrane reprodukčného zdravia, kvalite spermií či zlepšení ovulácie vedia katastrofálne málo a poruchy plodnosti často riešia na nevhodnom mieste, čiže v centrách asistovanej reprodukcie, hoci by sa ich cesta za dieťaťom mala začať u andrológa. Alebo sa spoliehajú na „lahôdky” z internetu, ktoré uľavia len ak ich peňaženke.

Akú úlohu zohráva pri snahe o otehotnenie životný štýl, sedavé zamestnanie, fajčenie či napríklad pitie kávy vám opäť prezradí edukačná roadshow Turné plodnosti, ktorú v Nitre, Bratislave, Košiciach a Poprade od 27. do 30. 6. už po ôsmykrát organizuje práve Občianske združenie Bocian.

Dozviete sa množstvo informácii o spermiách, vajíčkach, panvovom dne, andropauze, vplyve veku, hmotnosti, stresu či každodenného života na plodnosť.

Každý dostane aktualizované vydanie Predmaterskej knižky, Pasu plodnosti, množstvo užitočných vzoriek a rád. Občianske združenie Bocian pomáha bocianom lietať už od roku 1999. Viac sa dozviete na fb stránke OZ Bocian a na www.bocianoviny.sk.

Najlepšou správou je, že informované páry sa želaného tehotenstva a bábätka dočkajú skôr ako ostatní. Aj nesprávne položená otázka je stokrát lepšia, ako žiadna.

Termíny Turné plodnosti:

Nitra, pondelok 27. 6.
od 15.00 do 17.30 v Galérii MLYNY (prízemie, pri Infopulte)

Bratislava, utorok 28. 6.
od 14.30 do 16.00 na Poštovej ulici
od 16.30 do 18.00 v Primaciálnom paláci (prízemie vpravo, Justiho sieň)

Košice, streda 29. 6.
od 14.30 do 16.00 na Hlavnej ulici (blízko stĺpu Immaculaty)
od 16.30 do 18.00 v Hoteli Bristol, Orlia 3 (reštaurácia, prízemie)

Poprad, štvrtok 30. 6.
od 14.30 do 17.00 na Nám. sv. Egídia (blízko NC Forum)

Ďalšie informácie na www.bocianoviny.sk

Mgr. Denisa Priadková, | Predsedníčka Občianskeho združenia Bocian
kontakt: 0903/425 863 | www.bocianoviny.sk | bocian@bocianoviny.sk

tk

Rod Stewart: Stále milujem skladanie hudby. Pre Bratislavu chystám poriadnu rockovú show s prekvapením! Svetové turné „Thirty Seconds to Mars“ je oslavou fanúšikov po celom svete. Už čoskoro vystúpia aj na Slovensku!

Z kategórie Zdravie