88562_850_4240 676x451.jpg
24. augusta 2018 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Trenčianski žiaci spoznali svet automobilových inovácií

TRENČÍN 24. augusta 2018 – Štyridsať trenčianskych žiakov zo 7., 8. a 9. ročníkov základných škôl zažilo týždňový program, ktorý im ukázal, že život v automobilovom priemysle ponúka nielen mnoho zaujímavých inovácií, najnovších poznatkov, ale aj zábavy. Týždňový program je súčasťou projektu Automobilová Junior Akadémia, ktorý organizuje ZAP SR spolu s Technologickým centrom spoločnosti Adient v Trenčíne a Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka.

Technologické centrum spoločnosti Adient v Trenčíne je najväčšie vývojové centrum pre automobilový priemysel na Slovensku. Ponúka vysokokvalifikované pracovné príležitosti pre dizajnérov a inžinierov. No počas predposledného augustového týždňa vývojové a testovacie centrum ovládli mladší návštevníci. Štyridsať žiakov z Trenčína a okolia sa stalo súčasťou projektu Automobilová Junior Akadémia. Počas nabitého týždňa zažili na vlastnej koži, ako sa rodia inovácie. Žiaci riadili bezpilotné lietadlo, spoznali, ako funguje airbag, vytvorili si vlastný poťah na automobilové sedadlo a dozvedeli sa, ako autonómne vozidlá zmenia dnešný svet dopravy.

Cieľom celého projektu je motivovať žiakov, aby si pre svoje ďalšie štúdium vybrali technické smery. „V našom technologickom centre máme počas roka pre študentov niekoľko programov. Tieto programy nám pomáhajú vychovať si kandidátov pripravených pre naše budúce potreby. Aj keď účastníci Automobilovej Junior Akadémie majú ešte ďaleko od reálneho zamestnania, dúfame, že sa nám podarilo ich nadchnúť a ukázať im, že aj u nás je život zábavný. A možno v budúcnosti niektorých aj privítame medzi nami,“ vysvetľuje Dušan Valient,  riaditeľ Technologického centra spoločnosti Adient v Trenčíne.

Automobilová Junior Akadémia je projekt Zväzu automobilového priemyslu SR a koná sa už štvrtý rok. Tento rok sa k tradičným partnerom, ktorými sú všetky slovenské automobilky, pridal aj Adient, svetový líder vo výrobe automobilových sedadiel.

Technologické centrum vzniklo v roku 2004 a dnes je najväčším automobilovým vývojovým centrom na Slovensku. Približne 530 zamestnancov centra vyvíja širokú paletu vysoko inovatívnych produktov pre automobily zajtrajška: najmodernejšie kompletné sedadlové systémy, odľahčené kovové konštrukcie a mechanizmy pre automobilové sedadlá, inovatívne bezpečnostné a komfortné moduly, veľké penové komponenty, nastaviteľné a vysoko trvanlivé doplnky a výkonné plastové komponenty. Dôležitou súčasťou vývojových aktivít spoločnosti Adient v trenčianskom centre je benchmarking a testovanie produktov

O Adiente

Adient je globálnym lídrom vo vývoji a výrobe automobilových sedadiel. S 85 000 zamestnancami v 238 výrobných a montážnych závodoch v 34 štátoch sveta vyrábame a dodávame automobilové sedadlá pre všetky triedy vozidiel a pre všetkých veľkých výrobcov. Od kompletných sedadlových systémov až po individuálne komponenty, naše odborné znalosti pokrývajú každý krok výrobného procesu automobilových sedadiel. Naše vlastné integrované firemné kapacity nám umožňujú podieľať sa na výrobe produktov, ktoré sa každoročne montujú do viac ako 25 miliónov vozidiel.

Trenčianski Gladiátori opäť s výhrou, Olomouc porazili po predĺžení Trenčianski Gladiátori pokračujú v budovaní kádra, hráčom poskytujú profesionálne zázemie

Z kategórie Slovensko