7. júla 2017 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Tohtoročná maľba s rekordným počtom umelcov

BRATISLAVA 7. júla 2017 – Príležitosť zapojiť sa do 12. ročníka prestížnej súťaže Maľba uplynula tento týždeň. Výsledky registrácie ukazujú, že pôjde o silný ročník. Prihlášku totiž zaslalo rekordných 118 súťažiacich.

Nadácia VÚB už 12 rokov podporuje mladé výtvarné talenty prostredníctvom súťaže Maľba – Cena Nadácie VÚB za maliarske dielo pre mladých umelcov. Motiváciou pre mladých výtvarníkov nie je len finančná odmena, ale aj uznanie renomovanej odbornej medzinárodnej poroty a príležitosť etablovať sa tak na umeleckej scéne

Tento rok budú maliarske diela nádejných slovenských talentov hodnotiť: kurátorka súčasného umenia Jane Neal (Spojené kráľovstvo), maliar Attila Czucs (Maďarsko), maliar a pedagóg Ján Berger (Slovensko) spolu s kurátorkou a galeristkou Denisou Kujelovou (Česko).

Porotcovia v prvom kroku vyberú 20 malieb, ktorých autori postúpia na shortlist. Z nich nakoniec vzídu traja víťazi, pre ktorých je pripravená odmena v celkovej hodnote 20 000 eur.

SÚŤAŽ MAĽBANadácia VÚB vytvorila súťaž Maľba v roku 2006 v rámci svojej dlhodobej podpory slovenského umenia. Za jedenásť rokov existencie súťaž Maľba významne oživila domácu maliarsku scénu a v minulom roku dokonca presiahla hranice Slovenska výstavou v nádhernej milánskej Gallerie d´Italia.

Viac informácií o súťaži Maľba nájdete na stránke www.malbaroka.sk.

Historický úspech, ktorý pomôže deťom v núdzi! Na charitatívnej dražbe Kiwanis bábik padol rekord Čaká nás dobrý ročník?

Z kategórie Kultúra