8. marca 2017 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

Tesco rozširuje ponuku zdravého pečiva

Bratislava, 8.3.2017 – Na Slovensku Tesco ročne predáva 280 miliónov kusov pekárenských výrobkov. Reťazec ako jeden z najobľúbenejších predajcov pečiva má vo svojich prioritách neustále rozširovať ponuku zdravých výrobkov. Aj preto Tesco svoju ponuku aktuálne obohatilo o rôzne špeciality s goji a chia semienkami spolu s novým, zdravým druhom cukrového pečiva. Záujem o pekárenské produkty, ktoré pomáhajú udržiavať vyváženú stravu, na Slovensku každoročne rastie. Len vlani si zákazníci Tesca kúpili 2,3 milióna cereálnej žemle (kaiserky), ktorá patrí k najobľúbenejšiemu pečivu.

Jedno z najpopulárnejších novoročných predsavzatí je lepšia starostlivosť o naše zdravie. Začiatkom roka mnoho ľudí kupuje pernamentky alebo sa aspoň vzdajú zlých sacharidov. Zákazníci Tesca si však môžu vybrať z rozšírenej ponuky pekárenských výrobkov, ktoré môžu byť súčasťou zdravej výživy. Reťazec im tak pomáha udržiavať novovytvorené dobré návyky v dlhodobom horizonte.

K špecialitám z Tesco pekárne patria určite celozrnné mini a ražné bochníky, krájaný chlieb s olivovým olejom, celozrnné žemle – k dispozícii vyrobené z bežného cesta, zo špaldového a z cesta so semienkami.

Od februára tohto roku Tesco používa grahamovú múku pre niektoré mini chleby a žemle. Potraviny vyrobené z grahamovej múky sú veľmi výživné a zdravé, podobne ako celozrnná múka, ale s jemnejšou konzistenciou. Tieto pomaly sa tráviace sacharidy zabezpečujú vyrovnanú hladinu cukru v krvi a poskytujú nepretržitú dávku energie. Konzumácia týchto druhoy potravín tiež pôsobí ako prevencia proti ospalosti, náhlemu pocitu plnosti a hladu po jedle, čo sú typické vedľajšie účinky niektorých potravinársky spracovaných potravín.

Okrem celozrnných výrobkov sa medzi zákazníkmi spoločnosti Tesco tešia rastúcej obľube žemle s chia semienkami. Tie sú považované za tzv. superpotravinu z jednoduchého dôvodu: sú bohaté na vápnik, fosfor, sodík, zinok, meď, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny a antioxidanty a môžu ich konzumovať aj ľudia s intoleranciou na lepok. Na putoch predajní Tesca môžu zákazníci nájsť ešte väčšie množstvo čerstvo upečených výrobkov s goji a chia semenami, ako napríklad bagety či cukrovinku bohatú na semienka a sušené brusnice.

Tí, čo sa nechcú úplne vzdať sladkostí, si môžu vybrať v Tescu cukrovinky s nízkym obsahom sacharidov – s kakaovým krémom alebo s kokosovou plnkou či čokoládovú rolku.

Dobrovoľníci z Tesca vyzbierali vyše dvoch ton odpadu Deň narcisov môžete podporiť aj v Tescu darom dobrovoľníkom alebo kupónmi

Z kategórie Potraviny