86526_tf2017 676x451.jpg
13. decembra 2017 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Technologické fórum spojilo myšlienkových lídrov a ukázalo najnovšie trendy v informatike

BRATISLAVA 13. decembra 2017 – Spoločnosť Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, predviedol najnovšie trendy nielen vo virtuálnej realite. Na Technologickom fóre odborníci spoločnosti Atos i jej partnerov ukázali, ako moderné technológie dokážu zmeniť podobu súčasného biznisu. Viac ako 220 hostí si v Jasnej vypočulo novinky z oblastí infraštruktúry a manažmentu dátových centier, kybernetickej bezpečnosti i systémovej integrácie. Technologické fórum Atosu už štvrťstoročie spája myšlienkových lídrov, technologických a akademických profesionálov, vedúcich pracovníkov v informatike ako aj IT administrátorov.

Montáž vo virtuálnej realite

Využitie virtuálnej reality pri vzdelávaní bolo jednou z hlavných tém tohtoročného fóra.  Riešenie spoločnosti Atos je už dnes nasadené v praxi. Modul pre priemysel využíva na školenie svojich zamestnancov humenská strojárska firma ANDRITZ Slovakia, s. r. o. Návštevníci Technologického fóra si mohli pozrieť, ako zamestnanec s použitím špeciálnych okuliarov prejde vo virtuálnej realite celým procesom montáže výrobku.

„Najdôležitejšia je interaktivita,“ hovorí Vladimír Broniš, šéf Edu – tímu Atosu. „Noví zamestnanci sa vďaka tomuto riešeniu detailne oboznámia so všetkými súčiastkami, s ktorými budú pracovať. Zároveň si však vyskúšajú aj prostredie, v ktorom sa neskôr budú pohybovať, či náradie, ktoré budú mať k dispozícii,“ povedal odborník na prípravu digitálneho vzdelávacieho obsahu.

Genomická medicína i bezpečnosť

Na podujatí Atosu sa hovorilo aj o tom, ako môžu informačné technológie preniesť myšlienku personalizovanej genomickej medicíny do praxe, či o tom, aké problémy rieši DevOps a aká je úloha biznis útvarov v tomto svete.

Cieľom série prednášok z oblasti bezpečnosti bolo pripraviť návštevníkov na nové nariadenie o ochrane osobných údajov. GDPR nadobudne účinnosť už v máji budúceho roka a Atos ukázal, ako s ním organizáciu zosúladiť s využitím súčasných postupov, technológií a s maximálnym zapojením zamestnancov.

Posledný blok priniesol napríklad odpoveď na otázku, aký dopad bude mať digitálna transformácia na spracovanie dokumentov a či dokáže firmy zbaviť zdĺhavej papierovej administratívy.

IT a boj proti terorizmu

Technologické fórum nebolo len o prednáškach. Počas workshopu si účastníci mohli v simulačnej hre Projekt Phoenix vyskúšať manažérske úlohy. Cieľom hry bolo pochopenie účelu a základných princípov DevOps.

Praktickému využitiu moderných technológií sa venovala aj záverečná panelová diskusia. Nad tým, ako môžu IT prispieť k zníženiu rizika teroristických útokov, sa zamýšľali odborníčky a odborníci nielen z IT firiem, ale napríklad aj z inštitútu Globsec Policy Institute.

Dozorná rada spoločnosti Jungheinrich vytvára novú divíziu predstavenstva pre automatizáciu Renomovaný šéfkuchár Martin Novák je ambasádorom prémiovej značky spotrebičov Miele

Z kategórie Slovensko