3. augusta 2015 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

TA3: Káčer to dokázal!

BRATISLAVA 3. augusta – Správca Nadácie TA3 Peter Káčer prešiel na špeciálne upravenom bicykli viac ako 300 km a pokoril jednu z najťažších cyklistických trás na Slovensku Tatranská Polianka – Sliezsky Dom.
Svoju týždňovú charitatívnu cyklocestu ukončil na Štrbskom Plese.

Peter, ktorého ľudia poznajú ako „Káčera na bicykli“, prešiel minulý týždeň naprieč Slovenskom na trase TA3 – TATRY, aby pomohol ľuďom, ku ktorým bol osud nespravodlivý.
Svojou jazdou poukázal na to, že pomáhať treba a pomáhať môže naozaj každý. Zároveň prispel k publicite charitatívnej sms zbierky, ktorú vyhlásila Nadácia TA3 na pomoc konkrétnym ľuďom a konkrétnym
organizáciám.Počas celého týždňa nadchýnal mnoho ľudí, ktorí neveriacky a s obdivom sledovali, na čo sa to Peter podujal.

V pondelok ráno, 27.7.2015, vyštartoval na bicykli z Bratislavy do Piešťan. Odtiaľ pokračoval do Trenčína, Považskej Bystrice a vo štvrtok zavítal aj na Jánošíkove dni do Terchovej. Z Terchovej zamieril do Zuberca, odkiaľ bol už iba kúsok od cieľa, od Vysokých Tatier.

V nedeľu ho čakala posledná, najnáročnejšia etapa cesty, ktorá mala dve časti. Z Tatranskej Polianky vyrazil na Sliezsky Dom v sprievode svojich kolegov i obdivovateľov, ktorí ho prišli podporiť na bicykli, ale aj pešo.

Do kopcov zamierila Mária Vaškovičová, správkyňa Nadácie Krištáľové krídlo, Marián Gáj, kamarát, ktorý má rovnako ako Peter diagnózu DMO, kolega Lukáš Grešš, manažér spravodajstva a publicistiky a Peter Kráľovič, športový redaktor TA3.
Po zvládnutí malej krízy, kedy mu jeho spolucyklista a fyzioterapeut v jednej osobe Peter Škoda musel pomasírovať nohy, šliapol opäť odhodlane do pedálov a okolo poludnia, vyburcovaný úžasnou podporou ľudí a emóciami z celého týždňa, dokázal to, na čo si netrúfa mnoho zdravých ľudí. V nadmorskej výške 1670 m, na Sliezskom Dome, „dali pred ním klobúk dolu“ aj majestátne tatranské kopce.

Druhá časť nedeľného finále pokračovala do strediska zimných a letných športov, na Štrbské Pleso. Do obľúbenej vysokohorskej destinácie s ním bicykloval aj tatranský medveď.

V cieli ho vítali Noro Dolinský – moderátor TA3, Adela Banášová s Petrom Modrovským, Michal Sýkora, starosta obce Štrba, folklórny súbor Lúčnica a miestne folklórne súbory, ktorí divákom, fanúšikom na návštevníkom Tatier spríjemňovali čakanie na hrdinu Petra Káčera.

Na veľkoplošnej obrazovke sa premietali príbehy a životné osudy ľudí, za ktoré Peter celý týždeň bicykloval.

Vďaka každej prázdnej sms správe v hodnote 1 eura poslanej na číslo 832, ktorú môžu ľudia ešte stále posielať a to až do 9. augusta 2015, bude môcť Nadácia TA3 pomôcť viacerým konkrétnym ľuďom, ako sa pôvodne plánovalo. ĎAKUJEME!

Sympatický a empatický štyridsiatnik s vysokoškolským vzdelaním, ktorý sa narodil s ťažkým fyzickým postihnutím, s diagnózou detská mozgová obrna, sa svojou húževnatosťou, pevnou vôľou a charakterom stal symbolom ľudskosti a pomoci. A vzorom pre stovky až tisícky ľudí.

Viac informácií o akcii Káčer na bicykli, o zbierke, ako aj o ľuďoch, pre ktorých je určená, nájdete na stránkach Nadácie TA3 www.ta3.com/nadacia, alebo priamo vo vysielaní televízie TA3.

Každá sms správa bude zaradená do žrebovania o atraktívne ceny.

es;bl

Nerovnosť v odmeňovaní mužov a žien je na Slovensku problém, ktorý nesmieme zamiesť pod koberec Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci opäť za najobjektívnejšie

Z kategórie Ostatné