12. septembra 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

TA3: Dostala v deň svojho 15. výročia darček – vysokú sledovanosť

BRATISLAVA 12. septembra – TA3 spustila svoje prvé vysielanie 11. septembra 2001, ako reakciu na teroristický útok na Svetové obchodné centrum (WTC) v New Yorku. Teroristické útoky tak nielenže prepísal svetové dejiny, ale ovplyvnil aj slovenský mediálny trh. Televízia TA3 sa za 15 rokov vyprofilovala na renomované, mienkotvorné médium, ktoré si získalo rešpekt nielen TA3.

V nedeľu 11. septembra si v TA3 pripomínali 15. výročie „pádu dvojičiek“, ale aj 15. výročie vysielania a fungovania jedinej slovenskej spravodajskej televízie.

Po letných prázdninách sa na obrazovku vrátila aj politicko – diskusná relácia V politike. Reláciu V politike odvysielala TA3 v nedeľu z priestorov historickej budovy NR SR na Župnom námestí v Bratislave mimoriadne od 10. hod.

Pod taktovkou moderátora Nora Dolinského sa v nej traja najvyšší ústavní činitelia Andrej Kiska, prezident SR, Andrej Danko (SNS), predseda NR SR, predseda strany a Robert Fico (SMER-SD), predseda vlády, predseda strany venovali týmto témam:

15. výročie série teroristických útokov na USA, boj s terorizmom a bezpečnosť vo svete;  Domáce politické témy – súdržnosť koalície po jej zúžení, novela rokovacieho poriadku, financovanie RTVS, problémy v školstve;  Neformálny bratislavský summit lídrov EÚ, riešenia migračnej krízy, rokovania o Brexite.

Relácia, témy i hostia divákov zaujali natoľko, že sa relácia počas nedeľňajšieho dňa stala dvojkou na trhu (reach 264 tis., share 9,5 % – v skupine 12+, rtg 75 tis. V kategórii manažéri s VŠ vzdelaním a VŠ vzdelaní bola relácia jednotkou na trhu).

V premiére a repríze si reláciu pozrelo spolu 581 tis. ľudí.
Reláciu V politike a ďalšie programy televízie TA3 prilákali k televíznym obrazovkám 1 milión 179 tis. ľudí (share 3,3 % – 12+).

O televízii TA3
Televízia TA3 je prvá spravodajská televízia, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od septembra roku 2001. Denne prináša aktuálne spravodajstvo, pričom základom jej vysielania sú hodinové spravodajské bloky. Programovú štruktúru dopĺňajú publicistické relácie a špeciálne projekty, ktoré pokrývajú všetky oblasti spoločenského života. Primárnymi cieľovými skupinami televízie sú obyvatelia Bratislavy starší ako 18 rokov, obyvatelia miest s viac ako 50-tisícmi obyvateľov, ako aj profesionáli s vysokoškolským vzdelaním a vysokým socioekonomickým štatútom. Prevádzkovateľom televízie je spoločnosť C.E.N., s.r.o.

V relácii V politike televízie TA3 sa v nedeľu 20. septembra 2015 v štúdiu stretli Andrej Danko – predseda strany SNS, Ľuboš Blaha – predseda Výboru pre európske záležitosti (Smer – SD), Július Brocka – poslanec NR SR, Igor Matovič – poslanec NR SR a Juraj Miškov – predseda strany Skok.
Témou relácie bola Migračná kríza v Európe.
Premiéra relácie dosiahla sledovanosť 641 tisíc divákov so  4,4 % podielom na trhu. Premiéra relácie V politike najviac zaujala kategóriu manažérov s vysokoškolským vzdelaním (až 17,2 % ) a obyvateľov Bratislavského kraja 18+ (16,5 %).

Celodenné nedeľné vysielanie dosiahlo, aj vďaka relácii V politike, 2,7% podiel so sledovanosťou 1,265 milióna divákov.

*Poznámka: Uvedené čísla pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov (zdroj: PMT/TNS.sk).

es;mt

Nerovnosť v odmeňovaní mužov a žien je na Slovensku problém, ktorý nesmieme zamiesť pod koberec Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci opäť za najobjektívnejšie

Z kategórie Ostatné